Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

QuickOffice zal snel van het toneel verdwijnen

Geschreven door
Geplaatst op30 juni 2014, 14:57 CategorieAndroid

Echt heel snel is het nu ook weer niet gegaan, maar nu ruim twee jaar nadat Google QuickOffice overnam en gratis beschikbaar maakte voor Android en iOS lijkt het nu tijd voor QuickOffice om definitief te verdwijnen. Google heeft ondertussen genoeg van de QuikcOffice kennis en code geabsorbeerd in hun eigen Google Docs aanbod.

QuickOffice was en is op dit moment een van de populairdere apps waarmee Office-taken uitgevoerd kunnen worden, en daarmee bedoelen we dus vooral het maken en bewerken van Word-, Excel- en Powerpoint-bestanden. Niet iedere app die zich een Office-app noemt heeft dezelfde mogelijkheden en de mogelijkheden die QuickOffice bezat waren een paar jaar geleden interessant genoeg voor Google om op acquisitie-jacht te gaan. Vooral de bestandsondersteuning leek toen een belangrijke meerwaarde van QuickOffice te zijn. De achterliggende code van dat onderdeel (en ongetwijfeld ook andere delen) is nu volledig geïntegreerd in Google’s eigen apps, en aangezien tegen jezelf concurreren maar zelden verstandig blijkt is het nu tijd voor QuickOffice om te verdwijnen.

Google heeft onlangs de eigen Google Documenten voor Word-bestanden, Google Spreadsheets voor Excel-bestanden en Google Presentaties voor PowerPoint-bestanden gelanceerd. Google heeft overigens met zijn app-aanbod ondertussen een van de populairste Office-pakketten in handen. Vorige week liet het bedrijf nog weten dat er momenteel zo’n 190 miljoen actieve gebruikers zijn van de Google Apps. Scholen en bedrijven vormen een belangrijk onderdeel grote, groeiende groep gebruikers.

Ben je toch nog nieuwsgierig naar de QuickOffice app en wil je straks niet achter het net vissen, download dan snel de app via een van de onderstaande links.

  • QuickOffice
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.