Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Belkin QODE Thin Type toetsenbord voor iPad Air

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2014, 14:35 CategorieAccessoire reviews

De iPad is en blijft de populairste tablet om accessoires voor te maken, en als het om toetsenborden gaat al helemaal. Laatst bekeken we nog de Logitech Ultrathin Keyboard cover voor de iPad Air en vandaag bekijken we de enige serieuze concurrentie voor die accessoire, de Belkin QODE Thin Type voor iPad Air.

Belkin QODE Thin Type – Design

De Belkin QODE Thin Type is een toetsenbord cover en beschermt dus alleen de voorkant van de iPad air. Verbinding gaat via een magneet en het scharnier is bijna precies hetzelfde als het scharnier dat je op de oudere Smart Covers van Apple vindt. Het Belkin QODE Thin Type toetsenbord is gemaakt van aluminium en is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, wit en zwart.

Belkin QODE Thin Type-review-design

Er zijn een paar plastic elementen op de cover verwerkt, onder andere aan de onderkant om daar de accu te behuizen en te zorgen dat de cover in een kleine hoek staat, zodat het tikken iets comfortabeler is. De toetsen zijn van bijna volledig formaat en de island-style toetsen hebben een redelijk diepe travel met een goede weerstand.

Belkin QODE Thin Type-review-design-2

Belkin QODE Thin Type – In gebruik

Het mooie van een een simpele accessoire is dat je er als reviewer niet zo gek veel over kan vertellen, de rol van het product is superduidelijk en de uitvoering en toepasbaarheid precies wat je er van verwacht. De Belkin QODE Thin Type cover is zo’n accessoire. Het is een toetsenbord voor je iPad Air, dat tijdens vervoer het scherm van de iPad Air beschermt tegen krassen en andere narigheid. De verbinding met de iPad wordt gemaakt via Bluetooth en na het opzetten van de eerste verbinding wordt er gebruik maakt van een handig geplaatste magneet zodat de Bluetooth-verbinding automatisch tot stand wordt gebracht. De accuduur is overigens ook erg indrukwekkend, in ieder geval volgens de beweringen van Belkin zelf, want de Belkin QODE Thin Type moet ongeveer een half jaar meegaan op een enkele lading. Natuurlijk konden we dan niet testen tijdens deze review. Wat wel een beetje tegenvalt is dat de iPad Air niet magnetisch op zijn plaats gehouden wordt in de type-positie, dit resulteert in een tikkie minder stabiele standpositie.

Belkin QODE Thin Type-review-gebruik

De type-ervaring is een van de betere die je kan krijgen bij een toetsenbord accessoire, toch ben ik persoonlijk meer fan van het ‘type-gevoel’ dat Logitech biedt met de eerder genoemde Ultrathin cover. Toch is de Belkin in zijn rol als toetsenbord erg geslaagd, de toetsen hebben een fijne travel (mate waarop ze kunnen worden ingedrukt) en bieden genoeg weerstand tijdens het indrukken. Waar het ‘mis’ gaat is bij het terugveren naar de basispositie, dat is net iets minder springy dan bij de Ultrathin Cover.

Belkin QODE Thin Type-review-gebruik-2

Het toetsenbord beschikt over verschillende speciale toesten voor iOS. Zo is er onder andere een homeknop, multitask-knop, muziekcontrole, dictatie-knop en screenshot-knop in het toetsenbord verwerkt. Ook zijn er pijltjestoetsen aanwezig zodat je redelijk makkelijk kan navigeren door grotere stukken tekst, en natuurlijk heeft ook deze Belkin QODE Thin Type ondersteuning voor handige toetsencombinaties als copy-paste.

Belkin QODE Thin Type-review-toetsenbord

Belkin QODE Thin Type – Conclusie

De Belkin QODE Thin Type is zonder meer de meeste solide aanvoelende toetsenbord cover in zijn klasse. Die van Logitech is misschien wat dunnen en lichter maar buigt daardoor ook makkelijk. Deze van solide aluminium gemaakte Belkin QODE Thin Type cover heeft daar in ieder geval geen last van. Qua design is het wel een wat ruiger/stoerder ding, vooral de extra buiging in het aluminium en het plastic element geven deze cover een iets ruwer uiterlijk. Gelukkig hebben deze elementen wel degelijk een praktische rol, want door de hoek is het tikken op dit keyboard net wat fijner dan het tikken op een volledig platliggend toetsenbord. Qua prijs ligt deze Belkin QODE Thin Type op hetzelfde niveau als de Ultrathin Keyboard cover, beiden zijn voor rond de 80 euro te verkrijgen. Het komt uiteindelijk neer op een persoonlijke voorkeur ben ik bang, maar welke je kiest of krijgt, het verschil tussen de twee kan nooit groot genoeg zijn om spijt te krijgen en terug te willen naar de winkel om ze een voor de ander te ruilen.

  • Delen:

Reacties

  1. Lanza
    16 augustus, 2015 om 18:01

    Mijn man heeft op Schiphol een IPad Air gekocht met een los toetsenbord met hoes, maar de IPad kan het externe toetsenbord niet vinden. Ook kan hij zijn mobiele telefoon niet vinden.
    Wat doen we fout?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.