Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Samsung Galaxy Tab S 10.5

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2014, 16:09 CategorieReviews

Het is nog niet zo heel lang geleden dat Samsung de Samsung Galaxy TabPRO tablet lanceerde, een zogeheten vlaggenschipmodel met de mooiste specificaties. Maar Samsung zou Samsung niet zijn als we nu een paar maanden later niet een nog mooiere tablet kunnen kopen. Die mooiere tablet kwam er dus, en wel in de vorm van de Samsung Galaxy Tab S. Deze serie bestaat uit een 8.4-inch e een 10.5-inch tablet met amoled-display. In deze review bekijken we de 10.5-inch versie.

Samsung Galaxy Tab S 10.5 – specificaties

Samsung Galaxy Tab S 10.5
Scherm 10.5 inch 2560 x 1600 AMOLED
Digitizer Nee
Processor Samsung Exynos 5 Octacore
RAM 3GB
Opslaggeheugen 16 GB
MicroSD Ja
HDMI Nee
USB Ja, microUSB 2.0
GPS Ja
3G/4G Optioneel
Bluetooth Ja, 4.0
NFC Nee
Camera’s 2.1 MP Webcam en 8.0 MP camera
Accu 7900 mAh Lithium Polymer

Naast het mooie amoled-scherm is er nog een bijzonder aspect aan deze nieuwe Samsung Galaxy Tab S 10.5. Deze nieuwe Samsung tablet is met afmetingen van 247.3 x 177.3 x 6.6 millimeter namelijk bijzonder dun te noemen. Met een gewicht van 469 gram is deze Samsung Galaxy Tab S 10.5 ook allerminst een zwaargewicht te noemen. Alleen op dat gebied natuurlijk, want qua specificaties is dit natuurlijk wel een echte heavy hitter.

Galaxy Tab S 10.5 – hardware en design

De Samsung Galaxy Tab S 10.5 is een vrij standaard Samsung tablet, en daarmee bedoel ik dat het apparaat vrij gemakkelijk te herkennen is als Samsung product. Net als Apple heeft Samsung de laatste jaren een eigen, herkenbare stijl, voor zichzelf weten te creëren. De tablet die wij ter review hebben is in het wit afgewerkt, maar de Samsung Galaxy Tab S 10.5 wordt ook in het donker verkocht, een kleur die Samsung volgens mij als bruin omschrijft. Persoonlijk zou ik de kleur als grijs-bruin omschrijven, bruin klinkt namelijk niet gek charmant.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-design

Om even bij de tablet te blijven die wij konden testen kan je zeggen dat het amoled-scherm omrandt wordt door de typische melkwitte bezels (randen) en dat de oriëntatie van deze tablet gericht is op landscape gebruik, overdwars dus. Deze voorkeur toont zich in de plaatsing van de knoppen, camera’s en het feit dat de korte kanten de dunnere bezels hebben meegekregen. Een foto zegt natuurlijk meer dan (in dit geval) zo’n 100 woorden.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-gebruik

De achterkant van de Samsung Galaxy Tab S 10.5 is ook weer van plastic, maar wel het plastic dat we ook vinden op een top-of-the-line smartphones als de Galaxy S5. Het plastic voelt goed aan en is voorzien van een grid kleine deukjes, wat weer voor wat extra grip zorgt. Aan de achterkant bevindt zich ook de camera met LED flash en de aansluitingen voor de cover accessoires. Helaas hadden we geen beschikking over een dergelijke cover maar hebben we natuurlijk bij het pers-event vorige week wel wat foto’s genomen.

Hands-on-Galaxy-Tab-S-covers

In vergelijking met andere Samsung tablets is er nog een klein verschil. Waar de rand rondom de tablet altijd van een aluminium kleurtje voorzien was heeft de Samsung Galaxy Tab S 10.5 een champagne-gouden rand rondom de tablet zitten.

Display

De Samsung Galaxy Tab S 10.5 is het nieuwe vlaggenschip model van Samsung, en het type scherm dat gebruikt is in deze nieuwe tablet is een van de belangrijkste redenen dat de Galaxy Tab S 10.5 deze eervolle vermelding mag dragen. Samsung heeft namelijk na lange tijd eindelijk weer eens een amoled-scherm in een tablet verwerkt. De laatste tablet, de Galaxy Tab 7.7, waarin dat zat is alweer een paar jaar oud. De term amoled is er natuurlijk eentje van technische aard, Martijn heeft daarom onlangs nog een artikel geschreven waar je wat meer kan lezen over deze schermtechniek. Een korte quote uit dat artikel:

Amoled is een displaytechniek die op het moment van schrijven in high-end mobiele apparaten gebruikt wordt. Amoled staat voor ‘active-matrix organic light-emitting diode’ een nogal ingewikkelde uitleg van datgene dat zich in het display afspeelt. Het komt er op neer dat een amoled-display beschikt over een matrix met oled pixels die zelf licht uitstralen en dus niet afhankelijk zijn van een verlichting vanaf de zijkanten of achterzijde zoals we bij lcd led-panelen zien.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-display

Een korter samenvatting of beschrijving durf ik me ook nog wel aan te wagen; sneller, mooier en dus beter. Sneller omdat de responsietijd sneller is in vergelijking met andere technieken, mooier omdat er een groter deel van het bestaande kleurenspectrum weergegeven kan worden en dat het contrast (verschil tussen zwart en wit) vele malen groter is. Beter dus. Ook de schermhelderheid lijkt beter dan elke andere tablet die ik tot nu toe in handen heb gehad, alleen de Asus producten met hun super duper speciale helderheid mode komen misschien in de buurt. Een amoled-scherm heeft ook als voordeel dat het heel dicht onder de beschermende glasplaat ligt, en dat helpt mee in de (perceptie van) schermhelderheid en vingerafdrukken-gevoeligheid.

Het gebeurt niet vaak dat we onder het kopje display pas in de derde alinea toekomen aan het noemen van de resolutie van het scherm. Net als het vorige vlaggenschip-model van Samsung heeft ook deze Samsung Galaxy Tab S 10.5 een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Het schermformaat is wel een tikkie groter met 10.5-inch. Wat de directe aanleiding voor deze vergroting is zou ik eigenlijk niet weten, en persoonlijk merk ik er in praktijk ook helemaal niets van.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-display-2

Al met zijn vooral de woorden mooier en beter van toepassing op het scherm. Samsung heeft met hun Samsung Galaxy Tab S 10.5 op dit moment de tablet met het het mooiste scherm op de markt. Dat maakt andere schermen natuurlijk niet opeens slecht, maar de enige echte concurrentie krijgt deze tablet van zijn kleinere broertje, de 8.4-inch versie die we hopelijk snel kunnen testen. Het scherm ondersteunt overigens ook een super battery saving mode waar ik later nog even op terug zal komen.

Connectiviteit

Als vlaggenschip model heeft deze Samsung Galaxy Tab S 10.5 natuurlijk een aanbod aan aansluitingen en (draadloze) verbindingsmogelijkheden die bij een dergelijk product hoort. Wi-Fi a/b/g/n/ac, Infrarood, Bluetooth 4.0, A-GPS + GLONASS; microUSB 2.0 met MHL en natuurlijk is er ook een MicroSD slot om het geheugen lekker goedkoop uit te kunnen breiden. Kortom, een complete uitrusting waarmee je nagenoeg alles kunt doen.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-aansluitingen

Speakers

De superdunne Samsung Galaxy Tab S 10.5 heeft stereo speakers, aan elke kant eentje. Het geluid is heel aardig voor een tablet van 6.6 mm dun, maar is natuurlijk op geen enkele manier te verdedigen als serieuze geluidsbron. Daarvoor kan je natuurlijk altijd gebruik maken van de Bluetooth verbindings mogelijkheid of beter nog, de 3.5mm poort. De speakers aan de zijkanten zorgen er in zekere zin voor dat je in landscape mode, met je handen om de randen, een redelijk goed geluid op je afgestuurd krijgt.

Camera’s

De Samsung Galaxy Tab S 10.5 deelt zijn camera’s met de hardware die je in de TabPRO-lijn vindt. Hoewel niet heel bijzonder zijn de camera’s op de Galaxy Tab S meer dan bruikbaar, zeker in goed belichtte situaties. Zoals verwacht holt de kwaliteit hard achteruit zodra de verlichting minder is, en dit geldt voor beide camera’s. De webcam is echter meer dan prima voor de toepassingen die je met een webcam doet en de 8 megapixel camera is gewoon de beste camera die ik tot op heden op een Android tablet heb gezien (dezelfde camera als in de andere NotePRO en TabPRO tablets). Samsung heeft in de skin ook gebruik gemaakt van allerlei handige instellingsmogelijkheden die het gebruik van de camera vergroten, zowel op het gebied van kwaliteit als plezier. Denk dus aan zowel de mogelijkheden om zaken als ISO in te stellen maar ook het gebruik kunnen maken van filters en andere effect-shots zoals HDR en actie-opnames.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-camera

Vingerafdrukscanner

De Galaxy Tab S 10.5 is voorzien van een vingerafdrukscanner. Deze optie zit – net als bij de Galaxy S5 smartphone – verwerkt in de homeknop en is te gebruiken om het apparaat te ontsluiten en in te loggen bij onder andere je Samsung app-account. Via een SDK kunnen ontwikkelaars er overigens ook gebruik van maken, de PayPal app heeft hier bijvoorbeeld al ondersteuning voor. Het opzetten van je vingerafdruk is lekker makkelijk; je gaat een keer of 8 met je vinger over de knop als de software je daarvoor opdracht geeft en je vingerafdruk wordt in z’n verschillende kleine varianten opgeslagen. Het unlocken van je scherm gaat vervolgens met een (hopelijk) enkele swipe-beweging. In mijn ervaring is het systeem redelijk betrouwbaar, maar niet op hetzelfde niveau als de scanner die we op dit moment kennen van Apple in de iPhone 5s. Maar de scanner in de Samsung Galaxy Tab S 10.5 is zonder meer betrouwbaar genoeg om gebruikt te worden.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-scanner

Accuduur

In de relatief korte tijd dat we deze tablet tot onze beschikking hadden hebben we natuurlijk ook goed op de accuduur gelet, en zonder daar een wetenschappelijke verantwoording bij te geven kan ik stellen dat deze tablet minstens net zo lang meegaat als andere luxe tablets. Bij gemiddeld gebruik kom je dus uit op een uurtje of 10-11, meer dan prima dus. Je zou zeggen dat een hoge resolutie ervoor zorgt dat de batterij sneller leeg raakt maar dankzij de amoled-techniek verbruikt het display veel minder energie dan een standaard lcd-display.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-eco

Deze Samsung Galaxy Tab S 10.5 heeft overigens ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een batterij-besparende modus. Hierdoor wordt alles in zwart-wit weergeven en worden een hoop overbodige functies en verfraaiingen uitgeschakeld, maar kan je nog wat belangrijke zaken als e-mail, internet en je kalender blijven gebruiken. De gebruiksduur gaat in deze functie echt drastisch omhoog. Als je dit aanzet op een accu van 15% dan kan je zomaar nog een uur of 4 in zwart-wit verder werken. Als je de schermhelderheid dan ook nog eens heel laag instelt dan kan dat zomaar 2 uurtjes extra opleveren.

Galaxy Tab S 10.5 – software

De Samsung Galaxy Tab S 10.5 draait Android 4.4.2 KitKat. Veel nieuwer dan dat kan dus niet, en natuurlijk heeft ook dit Samsung product de goedkeuring van Google gekregen, en heb je toegang tot al het moois dat het Google’s versie van het Android ecosysteem te bieden heeft. Van de standaard apps tot diensten als Google Drive en Hangouts.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review

De Samsung skin is natuurlijk ook op dit apparaat aanwezig. Het is zinloos nog te klagen over de TouchWiz skin, deze is ondertussen ook zo nauw verbonden met Samsung producten dat een kritische koper niet eens meer een Samsung product overweegt als hij/zij een hekel aan de skin zou hebben. Al zijn er natuurlijk ook zat handige heren en dames die een custom software pakket weten te installeren, maar dat is een onderwerp om een ander keer te bespreken. De Samsung Galaxy Tab S 10.5 heeft dus de TouchWiz skin met alle bijbehorende aanpassingen en extra opties. Denk aan de mogelijkheden die Samsung biedt om meerdere apps naast elkaar te draaien, of de veelbesproken Magazine UX (de flipboard-homescreenpaneel intergratie). Naast deze twee belangrijk elementen van de skin zijn de andere standaard-aanpassingen hier dus ook van toepassing, zoals kleine aanpassingen in het notificatie-menu, de app-drawer en het instellingen-scherm. In een select aantal markten lanceert Samsung ook nog wat extra diensten, zoals een soort evernote-app en een muziekdienst. Deze diensten zijn op dit moment nog niet beschikbaar voor Nederlanders.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-software

Wat er wel is zijn de Samsung extraatjes, de zogenaamde Samsung Gifts. In plaatst van dat ze direct standaard geïnstalleerd zijn op je nieuwe tablet heeft Samsung alle aanbiedingen en extraatjes onder twee verschillende apps/widgets ondergebracht. Dit geeft je als gebruiker veel meer controle over welke aanbiedingen (extra ruimte bij Dropbox, Netflix proberen, kanten abonnementen ect.) interessant genoeg gevonden worden om te registeren. Dit is wat mij betreft een perfecte manier van apps bundelen bij een tablet en zou graag zien dat meerdere fabrikanten voor deze oplossing kiezen.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-software-3

SideSync is ook een onderdeel van de Samsung skin, een manier om je Samsung telefoon te gebruiken via je tablet-scherm. Helaas had ik de afgelopen week geen Samsung smartphone tot mijn beschikking om deze functie ook echt te testen, ik hoop dat in de toekomst nog eens te doen. Met deze functie wordt je smartphone scherm virtueel getoond op de veel grotere tablet maar heb je wel de volledige controle en mogelijkheden, inclusief het voeren van telefoongesprekken en het ‘appen’ met vrienden en familie. De enige voorwaarde is dat beiden apparaten verbonden zijn met het zelfde WiFi netwerk, en werkt het in theorie zelfs als je Samsung smartphone in een andere kamer aan de lader ligt! Ook kun je telefoongesprekken met je tablet opnemen en via de ingebouwde speakers en microfoon voeren.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-software-2

Galaxy Tab S 10.5 – in gebruik

Los van mooie schermen, dunne behuizingen en ontegenzeggelijke handige functies als vingerafdrukscanners hebben luxe apparaten met enige regelmaat een eigenschap die we hier omschrijven als “uitnodigen om gebruikt te worden”. Deze gekke term is niet van toepassing op ieder (luxe) product maar wel op de Samsung Galaxy Tab S 10.5. Zelf merk ik het doordat ik vaak de tablet oppak om te gebruiken, en zelfs om te bewonderen (scherm). Naast dat ik mezelf hiervoor als graadmeter gebruik zijn het vooral mijn collega-huurders in het Stoflab die een goede indicatie zijn om een product als bijzonder gezien wordt. Deze Samsung Galaxy Tab S 10.5 is geen blikvanger qua design, er niets mis mee maar het is ook weer niet heel bijzonder (al is de tablet wel erg dun!). Het is vooral het moment dat het scherm aanstaat en de tablet met zijn slanke profiel en beperkte gewicht in de handen van mijn collega-huurders imponeerde. Oes en aaas waren er dus voor deze tablet, en dat kan ik echt over maar weinig tablets zeggen.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-gebruik-2

De vingerafdrukscanner werkt naar behoren en is een optie die we vaker gaan zien, zowel in Android tablets maar naar verwachting ook in de nieuwe generatie iPads die we in de herfst aangekondigd zullen zien worden. Deze kleine extra’s in hardware zijn toch stappen vooruit in de bescherming van onze (digitale) eigendommen. De betrouwbaarheid en gebruiksgemakken kunnen nog een klein tikje beter maar mocht dit mijn eigen tablet zijn zou ik er zonder meer – met plezier – gebruik van blijven maken.

Ik merk dat ik nog helemaal niets heb gezegd over de bouwkwaliteit van deze Samsung Galaxy Tab S 10.5. Eigenlijk kan je het wel raden, ook daar ben ik weer een positief over. Ondanks het gebruik van plastic voelt de tablet stevig en zit er weinig tot geen flex in de behuizing. De tablet kan zich op dit gebied nog steeds niet meten met een iPad maar is van de Android tablets zonder meer een van de best gebouwde modellen.

Prestaties

De prestaties van de Samsung Exynos 5 Octacore in combinatie met de 3GB aan werkgeheugen zijn tweedelig te noemen. Qua snelheid was ik niet super onder de indruk, de tablet voelde niet substantieel sneller aan dan andere snelle Android tablets. Het is ook helemaal geen langzaam apparaat en zelfs de extreem zware TouchWiz skin is geen enorme uitdaging voor de processor. Maar waar een paar elementen van deze tablet wel indrukwekkend zijn gaat dat dus niet op voor de processor, maar in de achtergrond doet deze zijn werk perfect. Het is gewoon goed en precies wat je bij een vlaggenschip verwacht. Ook games draaien dus zonder enig probleem en laden lekker rap. Het scherm zorgt ervoor dat het er alleen heel goed uitziet.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-prestaties

De 3GB aan werkgeheugen zorgt echter wel voor en merkbaar verschil, een merkbare verbetering zelfs. Door de extra RAM kunnen er meer apps en tabbladen in de browser in het geheugen gehouden worden, en het gebrek aan herladen van een app/tabblad zorgt voor een aanmerkelijke verbetering in de gebruikservaring. Bij elkaar opgeteld is het per saldo dus alsnog een heel positief oordeel voor de prestaties die de Samsung Galaxy Tab S 10.5 levert.

Samsung Galaxy Tab S 10.5 – Conclusie

De Galaxy Tab S 10.5 is de mooiste en beste 10-inch tablet die Samsung tot op heden op de markt gebracht heeft. Ik ben geen tekenaar dus ik mis de pen niet, voor sommige gebruikers zal de Note deze accolade misschien meer verdienen. Maar het prachtig mooie scherm, de prima prestaties en een behuizing die – ondanks het plastic – solide aanvoelt zonder op ook maar een enkel manier dik genoemd te kunnen worden wekken indruk. De TouchWiz skin heeft ondertussen ook wel zoveel verfijning dat het mij een stuk minder stoort dan in voorgaande jaren, zeker op snelle hardware zit het ook niet meer in de weg. Samsung brengt ook een paar mooie covers op de markt, helaas heb ik die nog niet mee kunnen nemen in deze review. We hopen snel de kleinere versie, inclusief de accessoires, te kunnen gaan testen. Voor nu heb ik er in ieder geval van enkel probleem deze 10.5-inch tablet de allerbeste in zijn klasse te noemen.

De Samsung Galaxy Tab S 10.5 ligt op 4 juli 2014 in de Nederlandse winkels. De 16GB WiFi-only variant krijgt een adviesprijs van 499 euro mee. De prijs van de 4G-versie is 599 euro. De Galaxy Tab S 8.4 ligt ook op 4 juli in de winkel voor een adviesprijs van 399 euro.

Minpunten

 • Veel plastic in de behuizing
 • TouchWiz kan niet uitgeschakeld worden
 • Geen digitizer en stylus

Pluspunten

 • Indrukwekkend display
 • Goede prestaties
 • Vingerafdrukscanner
Tablets Magazine
Beoordeling
9.010Sam Rijverproduct
 • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)

Reacties

 1. Reijndert de haas
  20 juni, 2014 om 19:14

  Mooie review, mooie tablet.
  Je schrijft KitKat 442 nieuwer kan niet.
  Mijn nexus 7 draait met 443 dus nieuwer kan WEL .
  Het kan snel gaan met de versies…

  • Sam
   22 juni, 2014 om 12:39

   Ik bedoelde veel nieuwer :)

   4.4.2 is wat mij betreft erg modern te noemen. Al is de recente security update van Android natuurlijk ook interessant. Samsung past echter zoveel aan en updatet regelmatig (ook beveiliging) dat je hier wat mij betreft nog steeds over heel recent kan praten, veel nieuwer kan niet.

  • Sept
   09 juli, 2014 om 15:35

   Het is een hel excellente en mooi uiziend tablet. Ik heb hemmen bijnemen ben onder de indruk.
   Enig waar ik mee zit is dat de achterkant ingedeukt is.Er zitten systematisch deuken. Heeft iemand hier ook last van?

   • Sam Rijver
    09 juli, 2014 om 15:37

    Die kleine gaatjes in de achterkant? Dat is gewoon een designkeuze die Samsung gemaakt heeft :)

   • ron
    31 juli, 2014 om 19:40

    “dutsen” zijn speciaal gemaakt om het tablet meer grip te geven, te glad, glijdt ie gauw uit je handen, vandaar.

 2. thof
  22 juni, 2014 om 11:52

  ik lees niets over accessoires. ik dacht, dar er o.a. ook een bijpassend toetsenbord bij aan te schaffen is.

  • Sam
   22 juni, 2014 om 12:36

   Dat klopt. Toetsenbord accessoire moet op een gegeven moment ook komen. Helaas had Samsung die niet bij de presentatie en ook bij ons review model hadden we geen beschikking over de covers en het toetsenbord.

   • thof
    24 juni, 2014 om 10:31

    dank, sam, voor je snelle en duidelijke antwoord!

 3. richard
  09 juli, 2014 om 12:16

  Hoi,

  Ik heb sinds een dag de galaxy tab s. De tablet was bijna leeg (17%) en ik had hem in de nacht ongeveer 10 uur aan de oplader. De volgende dag wae de tablet maar op 82% opgeladen. Weeet iemand of het normaal is dat het zo langzaam gaat?

  • Tineke Scholte
   24 november, 2014 om 20:20

   Ik heb hem nu twee weken hij laat hem in vier en half uur helemaal op..

  • paul
   01 mei, 2015 om 21:41

   Hallo Richard,

   Ik heb begin 2015 2 identieke samsung tablet’s gekocht…. de ene gaat dagen mee als je hem opgeladen hebt,en de andere gaat maar een paar uur mee. Het is ook duidelijk dat de ene veel sneller laad dan de andere….. blijkbaar is er geen oplssing voor..

 4. Traveller
  09 augustus, 2014 om 23:58

  Zit er extra hardware in het 4G model? Of hoef ik alleen maar een UMTS kaartje erin te steken in de wifi variant.

 5. rian
  09 november, 2014 om 0:16

  Ik vind de kleuren iets te veel groen, kan ik dit aanpassen?

 6. Cynthia
  23 november, 2014 om 21:03

  Ik heb sinds kort de tab s gekocht. En hij valt elke x terug naar het vorige scherm. Ga ik op skype bellen, net 1 minuut in gesprek en valt weg. Dit is niet alleen bij skype maar ook bij andere programma’s. Komt dit door de laatste nieuwe update of? Weet iemand hier iets vanaf?

 7. M. Bakker
  04 december, 2014 om 12:31

  mijn tablet Samsung 10.5 is helemaal leeg. Zit al een half uur aan de lader maar doet nog niets. Wat Nu?

  • JAmy
   13 februari, 2015 om 0:33

   Ik heb het zelfde!

  • Hubert Mulder
   13 mei, 2015 om 22:44

   Harde reset geven indien hij nog niet reageert na zeg maar 1 uur, Als een accu echt leeg getrokken is (niet aan te raden, als de lader gevraagd word gelijk de spaarmode inschakelen en na gebruik toestel uitschakelen zodat hij in de stand-by niet de accu verder leeg zuigt) dan moet het toestel echt een half uur aansterken wil het laden weer actief beginnen. Dus in zulke situatie en je kan nog niet gaan laden schakel dan het toestel na gebruik uit. Aan uit knop dus indrukken en vasthouden dan zie je uitschakelen in beeld en zet je hem uit, thuis onmiddellijk aan de lader zetten en pas inschakelen als die weer 100% is. Zo heb je een snellere laadtijd, en is het geheugen ook weer schoon na opstarten toestel. Bewaren voor een langere tijd altijd eerst opladen en dan pas opslaan het spreekt vanzelf dat het toestel uitgeschakeld is.

 8. bonita
  06 december, 2014 om 9:43

  Hallo, ik zit er over na te denken om de samsung tablet te kopen maar ik moet zeker weten of daar een flash player op zit of op kan ?

 9. claudia
  01 februari, 2015 om 11:39

  Hallo, ik heb sinds 2 dagen een tab S. Ben dus nog aan het onderzoeken;)
  Maar tot nu toe erg blij verrast. Ik zag alleen in de winkel dat je je samsung telefoon kan koppelen aan de tab en dan ook via je tab kan bellen en appen etc. Maar ik weet niet hoe ik dat kan doen..kon het niet vinden in instellingen, een idee?

  Groet Claudia

  • George
   02 februari, 2015 om 16:29

   Dat kan alleen met de Samsung S5 telefoon! Staat op de site van Samsung.

   • claudia
    02 februari, 2015 om 21:57

    Oh jammer!
    De verkoper zei nl van wel. En hij zag welke telefoon ik had (S4 mini)
    Ach..het blijft een mooie en fijne tablet :)

   • Hubert Mulder
    13 mei, 2015 om 22:36

    En nu ook de Galaxy S6 serie telefoons.

  • sunset
   03 maart, 2015 om 13:38

   Dat kan met sidesync wat je op beide apparaten geïnstalleerd moet hebben.

 10. george
  03 februari, 2015 om 8:19

  Ach ja, verkopers…. de ene week nog bij de Blokker en dan bij een telefoonwinkel. Dus ik haal mijn informatie van internet. Of lees reviews. Maar ook ik ben erg blij met de nieuwe Samsung S. Prachtig scherm en veel sneller dan mijn oude. Een week in mijn bezit.

 11. yvette
  19 maart, 2015 om 15:34

  Super happy met mijn tablet, alleen zo jammer van dat magazine. Kan dit echt niet verwijderd worden?

 12. Jorin
  23 maart, 2015 om 20:42

  Ik heb nu de samsung galaxy tab 2 maar die begint kuren te krijgen dus ik ben van plan om een nieuwe te gaan kopen. Maar ik twijfel tussen de samsung galaxy tab 4 10.1 inch en de samsung galaxy tab s 10.5 inch. Iemand die mij kan helpen met mijn keuze?

  • Hubert Mulder
   13 mei, 2015 om 22:34

   De Galaxy tab 4 een week gehad maar toch ga ik naar de Tab S 10.5, doodgewoon het scherm van de eerste is goed te zien als je er recht op kijkt maar vervaagt zodra je al schuin tegen het scherm kijkt, en de S heeft Amoled, dus ook met veel licht een duidelijk scherm ook in een andere hoek, verder is het werk geheugen 1 gig. ruimer en draaien de meerdere geopende software wel soepel. Er komt een update 12 mei naar Lollipop dus de nieuwste software is in aantocht, de extra prijs van 200 euro tussen de Galaxy en de S is zeker de moeite, want het is echt een High end toestel voor jaren plezier. Tip, neem gelijk de originele Samsung S cover-toetsenbord er bij, samen geklapt is het een mooi geheel en goed beschermd tijdens de transport. Voor de nieuwe lezers, vergelijk gewoon deze 2 tablets naast elkaar in de winkel en je weet het.

  • chantal
   15 november, 2015 om 18:18

   Kies voor een 10.5 je zal er geen spijt van krijgen. Ik ben in ieder geval heel tevreden.😀

 13. ER
  29 maart, 2015 om 11:52

  Gister tab S 10,5 aangeschaft. Ik heb er direct allerlei apps opgezet/prima.
  Maar nu een dag later…
  als ik een app installeer kan ik hem niet meer terugvinden! Wel in de lijst apps bij instellingen (zijn dus wel geinstalleerd) maar niet op mijn bureaublad terug te vinden. Ook niet als ik een snelkoppeling van een site maak. Geeft aan “snelkoppeling gemaakt” maar niet terug te vinden…
  Weet iemand raad?

 14. Rene
  15 april, 2015 om 18:19

  Heb nu een tijdje de 10.5 maar sinds kort valt het mij op dat het geluid steeds zachter wordt. De rechter speaker is qua kwaliteit ook vrij slecht.. geluidsterkte staat wel op maximaal. Is er wat aan te doen?

 15. Flora
  07 september, 2015 om 14:24

  Ik heb de Samsung Tablet nu ongeveer driekwart jaar en ben nog steeds erg tevreden. Ik vind ‘m mooi dun en licht: fijn om mee te nemen. De vingerafdrukscanner is handig en de batterij gaat lang mee. In het begin vond ik ‘m wat aan de prijzig kant, maar de prijs van de Samsung tablet verschilt vaak sterk per aanbieder. Zo vond ik na even zoeken deze tablet voor een mooie prijs. Kijk dus altijd even bij verschillende winkels. https://knibble.nl/tablet/samsung

 16. jean pollefliet
  08 september, 2015 om 15:46

  e-mails verzenden lukt maar kan die niet terugvinden als “verzonden”. Hoe kan ik controleren of ene e-mail werkelijk verzonden is ?

 17. marco
  13 september, 2015 om 12:39

  Bij mij crasht steeds het Internet, enig idee hoe dit kan??

 18. edklep
  21 december, 2015 om 11:29

  Wat een prachtige site en zo leerrijk.

  Ga zo door .

  Met dank..

  • Martijn Chel
   21 december, 2015 om 11:30

   Dankjewel!

 19. dick
  26 december, 2015 om 21:22

  Sinds ik de update 5.02lollypop heb geïnstalleerd loopt het intern geheugen steeds vol. Heeft iemand een oplossing?

 20. Jean
  15 januari, 2020 om 10:49

  Ik heb de 10.5 t805 nu al zo’n 3 jaar en ben tot op de dag van vandaag zeer tevreden over. Iedere dag doet ie nog steeds wat ie doen moet en ik zie ook geen noodzaak om deze in te ruilen voor een volgend exemplaar dus mocht je denken aan de aanschaf van een tablet die alles aan kan…gewoon deze kopen!

  Wel wil ik vermelden dat ik vanaf het begin niet onder de indruk was van z’n camera. In het volle daglicht is t wel ok maar als de belichting minder wordt gaat de kwaliteit met sprongen naar beneden.
  Maar goed, ik heb mijn tab ook niet om foto’s te maken (ik ben geen aziaat op vakantie), daar heb ik mijn s10+ voor.
  Een tweede dingetje is dat de accu na 3 jaar wel aan vervanging toe is. Bij volle accu kan ik hem op dit moment maar 2.5 uur gebruiken voor ie leeg is. Dit vind ik persoonlijk wel acceptabel aangezien ik mijn tab de laatste 3 jaar zowat iedere dag voluit gebruikt heb. Ik zal dan ook graag €30,- neerleggen voor een nieuwe accu zodat ik weer jaren plezier zal hebben van mijn tab.

  Ik hoop dat deze info geholpen heeft en nogmaals…deze tab wordt nog verkocht en is de moeite waard, prijs/kwaliteit!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.