Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review en weggeefactie: Teufel BT Bamster bluetooth-speaker

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2014, 17:07 CategorieAccessoire reviews

Zoals jullie weten proberen we ons niet alleen tot het reviewen van de nieuwste en mooiste tablets te beperken. In de loop van de tijd hebben we dan ook al een mooie verzameling tablet-accessoire reviews bij elkaar getikt. Vandaag is er weer een uitbreiding gekomen in die categorie want in dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Teufel BT Bamster mini soundbar, een Bluetooth-speaker van de Duitse audiospecialist Teufel.

Speaker reviews

Vandaag is niet de eerste keer dat we schrijven over Bluetooth-speakers. We schreven al eerder over onder andere de Logitech UE Boom 360, Logitech mini Boombox en verschillende speakers van Supertooth.

Teufel BT Bamster – Specicaties

De Teufel BT Bamster mini soundbar is ondanks zijn naam een vrij grote platte speaker met 10 watt speakers (gemiddelde belasting). Het frequentiebereik is 90 – 20000 Hertz. Er zitten twee woofers en twee breedband speakers verwerkt in de behuizing. De verbinding met een apparaat als een tablet of smartphone gaat natuurlijk via Bluetooth 4.0 (met aptX-codec) maar via meeleverde kabels kan je ook een analoge verbinding maken (3.5mm) met een geluidsbron. De Teufel BT Bamster mini soundbar beschikt verder over een ingebouwde versterker (3 Watt RMS) en een heeft een geïntegreerde lithium-polymer accu van 2000 mAh.

Teufel BT Bamster – Design

Met afmetingen van 30 x 4 x 5,2 centimeter is de Teufel BT Bamster mini soundbar een compacte soundbar, klein mag je deze soundbar eigenlijk niet noemen. Met 600 gram is ook allerminst een lichte jongen. Maar het gewicht heeft een duidelijke oorzaak, deze Teufel BT Bamster is namelijk gemaakt van een blok solide aluminium. Dit geeft niet alleen een premium look & feel maar wekt ook vertrouwen in het vermogen een stootje te kunnen verwerken. Belangrijker nog is dat het gewicht er ook voor zorgt dat de speaker op z’n plek blijft tijdens gebruik. Sommige speakers gaan door de trillingen ‘aan de wandel’ en hebben hierdoor ook nog eens een irritante extra resonantie in het geluid.

Teufel-BT-Bamster-review-design

De Teufel BT Bamster mini soundbar is beschikbaar in een zwarte en witte afwerking, in beide versies is er een rood accent rondom de speakergrill verwerkt. De grill en speakers zitten in de schuin afgewerkte bovenkant en rode designelement daargelaten is er niets afwijkend of speciaals over de grill te melden, en wat ons betreft is dat prima. Achter op de speaker zit een schuifje om de soundbar aan te zetten en de bron (Blueooth of analoog) te kiezen. Qua besturing is er maar één grote knop beschikbaar, rechts bovenop de Teufel BT Bamster zit een grote draaiknop met Teufel-logo en blauwe LED-verlichting.

Teufel-BT-Bamster-review-design-2

Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van de keuzes die Teufel heeft gemaakt bij deze speaker. Het is een zeer goed ogende speaker die zijn rol niet vergeet, en het gewicht heeft een belangrijke rol in het veiligstellen van een goede audiokwaliteit. Ik heb de zwarte versie van Teufel ontvangen maar zoals gezegd is deze speaker dus ook verkrijgbaar in het wit.

Teufel BT Bamster – Audiokwaliteit

Specificaties en design zijn leuk maar uiteindelijk ondergeschikt aan het belangrijkste onderdeel van een speakerreview, of dat is in ieder geval iets dat een audiofiel zichzelf voorhoudt. Mijn oren zijn echter niet extreem getraind en we beschikken ook niet over de juiste apparatuur om jullie van wetenschappelijk te verdedigen resultaten te voorzien, maar wat we wel kunnen is het delen van persoonlijke ervaringen, die we natuurlijk ook getoetst hebben bij vrienden, familie en collega’s.

Met die informatie uit de weg durf ik het volgende over de Teufel BT Bamster mini soundbar te zeggen: De geluidskwaliteit is voor een Bluetooth-speaker erg goed! Ondanks de aanwezigheid van een dual-band bass systeem moet je niet al te veel verwachten van de lage tonen en in vergelijking met een systeem met een echte subwoofer verliest de Teufel BT Bamster het ongetwijfeld ook altijd. Maar in het algemeen komt er een heel gebalanceerd geluid uit deze speaker. Tot zo’n 80-90 procent volume weet de de Teufel BT Bamster vervorming van het geluid ook tot een minimum te beperken, wat resulteert in een soundbar die hard genoeg kan om je buren te storen. Niet dat dit nu een doel op zichzelf is maar een tuinfeestje moet te organiseren zijn met deze speaker. Als de politie al komt opdagen dan kunnen ze op basis van het formaat speaker lastig een boete uitschrijven… ;) Een indrukwekkend volume uit een compacte speaker dus.

Teufel-BT-Bamster-review-speaker

De geluidsweergave leent zich goed voor de meeste muziek, ik heb met veel plezier de oeuvres van Stromea en Muse geluisterd op de Teufel BT Bamster Soundbar. Ook een de wat harde hiphop en rap geluiden van Jack Parow deden het erg goed op deze speaker, al begin je bij artiesten als de Blue Scholars de lage bass tonen wel een beetje te missen. Het ‘radio eluid’ van deze speaker is ook heel aardig, met deze term bedoel ik de mogelijkheid om gesproken tekst weer te geven (podcast, radio, audioboeken). Juist hier is het gebrek van de lage tonen erg positief en lijkt er veel meer detail te liggen in de mid- en highrange van de audio. In het verlengde hiervan scoort de BT Bamster ook erg goed als speakerphone.

Deze Bluetooth-speaker is dus ook te gebruiken voor het voeren van gesprekken, er zit een microfoon ergens verstopt tussen de speakers in de grill. Een kritische lezer verwacht dus direct problemen met het “rondzingen” van geluid maar in praktijk ben ik dit probleem gelukkig niet tegengekomen. De audiokwaliteit is meer dan aardig en de microfoon vangt je stem op tot een meter of 3 van de speaker, prima dus!

Teufel BT Bamster – In gebruik en accuduur

Het koppelen van je apparaat is super standaard, iedereen die regelmatig van Bluetooth gebruik gemaakt heeft weet dat het de laatste jaren ook nog maar zelden een probleem blijkt te zijn. Zowel met Android (Nexus 7) en iOS (iPad) was de verbinding snel en makkelijk te stand gebracht. Met een afwijkende maar meegeleverde kabel is het aansluiten van een 3.5mm geluidsbron natuurlijk ook appeltje-eitje.

Teufel-BT-Bamster-review-gebruik

De bediening van de speaker gaat via een enkele knop. Draaien om het volume harder of zachter te zitten, indrukken voor de play/pauze-functie of het opnemen van een inkomend gesprek. Helaas geeft de Teufel BT Bamster mini soundbar je geen mogelijkheden nummers te skippen. Ik had graag een of andere dubbelklik implementatie gezien om ieder geval een nummer te kunnen overslaan, zo streng ben ik namelijk niet in mijn Spotify playlists. De grote knop is overigens ook voorzien van een groot Teufel-logo. De grote T draait mee bij het instellen van het volume, en blijft dus niet automatisch rechtop staan (zoals je soms bij die ‘stoere’ velgen ziet). Ik ben OCD genoeg om me daar toch een beetje aan te storen. Gelukkig kan je dit probleem, en het probleem van het skippen van songs goed oplossen door gewoon je iOS of Android apparatuur te gebruiken voor dit soort instellingen. Het Bluetooth-protocol ondersteunt ook het weergeven van de accucapaciteit, dus je weet altijd of je op zoek moet naar een oplader.

Over accuduur gesproken, de Teufel BT Bamster Soundbar gaat volgens Teufel zelf een indrukwekkende 12 uur mee op een enkele lading. Ik heb in mijn gebruik geen enkele reden gevonden om dit in twijfel te trekken, in een lang weekend zeer regelmatig gebruik ben ik niet een keer bang geweest dat Kaapverdische beats van Stromae het opeens met een iPad-speakertje moesten doen.

Teufel BT Bamster – Conclusie

Ik ben fan van de Teufel BT Bamster mini soundbar, het is een extreem solide aanvoelende en luxe ogende Bluetooth-speaker die net klein genoeg is om draagbaar genoemd te mogen worden. Het gewicht werkt dit een beetje tegen maar heeft een veel belangrijkere rol in de geluidskwaliteit dan in het totaalgewicht van mijn tas als ik naar het park ga om om te barbecuen. De prijs van deze soundbar zal de meeste van jullie ook nog eens goed meevallen, want de Teufel BT Bamster Soundbar is verkrijgbaar op de Teufel website voor maar 99 euro, en voor 99 euro weet ik op dit moment geen andere speaker te noemen die meer waar voor je geld biedt.

Teufel BT Bamster – Weggeefactie

In samenwerking met Teufel geven we de Teufel BT Bamster mini soundbar die gebruikt is voor deze review weg aan een van onze lezers. Meedoen is zoals altijd weer lekker makkelijk, je hoeft alleen maar via de reactiemogelijkheid te laten weten dat je wilt meedingen in de loting. Natuurlijk vinden we het altijd wel erg leuk om te lezen over de toepassingen die jullie zien voor de accessoire die we weggeven. Vergeet ook niet dat je moet reageren met een bestaand e-mailadres, want dat is de manier waarop de contact opnemen met de winnaar. Meedoen kan tot woensdag 23:59, donderdag 12 juni maken we de random gekozen winnaar dan blij met een (bijna) nieuwe Teufel BT Bamster mini soundbar!

UPDATE:  De winnaar van deze actie is Machiel de Boer! Van harte gefeliciteerd. We hebben via email contact gezocht voor de verdere afhandeling.  Iedereen weer bedankt voor de het meedoen! Hou de website in de gaten voor nieuwe leuke acties.

 • Delen:

Reacties

 1. Piet Kulik
  09 juni, 2014 om 18:09

  Ik wil meedingen in de loting. ;-)

 2. Machiel de Boer
  09 juni, 2014 om 18:17

  Ik doe graag mee. Lijkt me heerlijk op de boot komende zomer!

 3. Valentijn
  09 juni, 2014 om 18:46

  Ik doe zeker mee,lijkt me ontzettend fijn om in de zomer met een lekker koel glas ice tea naar wat rustige country te luisteren met een kwaliteit soundbar

 4. Ron
  09 juni, 2014 om 18:54

  Heerlijk voor op het strand, zon, zee en… muziek!

 5. PeterT
  09 juni, 2014 om 19:25

  Ik wil graag mee doen. Zou hem graag willen gebruiken met vrienden op een BBQ in ’t park :)

 6. Hans
  09 juni, 2014 om 19:27

  wil ‘m graag winnen :-)

 7. Jelmer Sloot
  09 juni, 2014 om 19:32

  Ik zou graag de Teufel BT Bamster willen winnen.
  Ik zou hem met mijn Nexus 5 en laptop gaan gebruiken. Lijkt mij erg handig!
  Het is ook een mooi geschreven review, leest lekker.

 8. paul hoekendijk
  09 juni, 2014 om 21:12

  Ik wil bij deze graag meedoen aan de verloting, ga hem gebruiken in combinatie met mijn nexus 5 en Nexus 7 2013

 9. Tomas
  09 juni, 2014 om 21:43

  Ik wil wel meedoen :)

 10. Jolanda
  09 juni, 2014 om 22:10

  Ik speel althoorn in een orkest en gebruik mijn tablet voor mijn bladmuziek, wat is er nou mooier om nu ook muziek te kunnen afluisteren in deze kwaliteit en dan toch draagbaar. Écht een uitkomst voor mij!

 11. Sandra
  09 juni, 2014 om 22:46

  Lijkt mij zo ideaal…

 12. MarliesS
  09 juni, 2014 om 22:48

  ik wil wel graag meedoen in de loting

 13. Joost Slager
  09 juni, 2014 om 22:56

  Erg gave weggeef actie zou het erg leuk vinden om dit te winnen. Zeker met mooi weer is dit handig voor mee naar het strand of tijdens de picknick!

 14. Rene
  09 juni, 2014 om 23:21

  Dat is nog een handig voor in de kleedkamer en de 3e helft. Past in de voetbaltas, dus daarvoor wil je wel meedingen…

 15. Peter Lindeman
  09 juni, 2014 om 23:22

  Dat ziet er goed uit. Wil ik wel winnen!

 16. TED
  09 juni, 2014 om 23:23

  Het is prachtig weer om, met deze Teufel en een biertje, in de tuin te genieten.

 17. Brecht
  09 juni, 2014 om 23:36

  ik wil deze ook winnen, dus ik doe ook mee :)

 18. Maarten
  09 juni, 2014 om 23:40

  Lekker in de busreis naar een of andere excursie met school :)

 19. Robin
  09 juni, 2014 om 23:48

  Ik doe graag mee. Heb nu een Logitech, maar ben er niet tevreden mee. Misschien een idee om de Logitech te verloten als ik de Teufel win?

 20. Krs
  09 juni, 2014 om 23:50

  Op de Friese meren op een zeilbootje met een heerlijk klassiek muziekje!

 21. Martin
  10 juni, 2014 om 0:34

  Ik ding graag mee in de loterij!

 22. Maria Scheffer
  10 juni, 2014 om 0:59

  Graag doe ik mee aan deze leuke prijsvraag.
  Ik ben pas verhuisd en nog druk bezig te klussen in de woning. Helaas is mijn muziekinstallatie nog ingepakt. Het winnen van een Teufel BT Bamster mini soundbar zal het dag en nacht klussen in een woning een stuk aagenamer maken.

 23. Kevin Lanser
  10 juni, 2014 om 8:04

  Wat een goede uitgebreide review. Ben zelf al jaren fan van teufel, geeft een geweldig geluid. Deze BT speaker zou ook super welkom zijn om overal te kunnen genieten van mijn eigen muziek waar dan ook. Geen gedoe meer met snoertjes. Ik zou deze voornamelijk gebruiken op mijn (flex) werkplekken, in de auto, disco met de kids en heerlijk op het strand

 24. Cornelis
  10 juni, 2014 om 8:48

  Natuurlijk wil ik meedoen, voor zijn verteufeld mooie speaker!

 25. Jan Willem
  10 juni, 2014 om 8:52

  Oef… Wil ook ik graag winnen!

 26. Dana
  10 juni, 2014 om 9:08

  Mooi dingetje, die wil ik graag gebruiken voor mijn tablet , laptop en smartphone.
  van goede dance muziek & hits tot K3 en kabouter plop ;-)
  Alles erop afspelen

 27. Kuen
  10 juni, 2014 om 9:26

  Wauw wauw wauw!!!

 28. Bas
  10 juni, 2014 om 9:41

  Wow cool ding, gezien ik een gadgetfreak ben zou dit natuurlijk ultiem zijn voor onze BBQ feestjes ik schrijf me dus graag in voor de loting.

 29. Michel
  10 juni, 2014 om 10:11

  Strak ding om te winnen hoor. Wil zelf wel eens kijken of het goed werkt als je iets verder weg zit. Vaak mis je dan net bepaalde klanken…

 30. Susan
  10 juni, 2014 om 14:14

  Count me in!! Ideaal om mijn irritante bovenbuurman terug te pakken wanneer hij weer eens een Hazes bui heeft… :P

 31. Jelmer
  10 juni, 2014 om 14:52

  Ik doe mee!

 32. Trijntje Groot
  10 juni, 2014 om 14:53

  Ideaal om lekker in de tuin muziek te luisteren…

 33. Dhr. Attema
  10 juni, 2014 om 14:55

  Mooie Bluetooth-speaker en dat voor scherpe prijs. Maar had persoonlijk niet verwacht dat Teufel in deze markt zou stappen aangezien ik maar weinig mensen zie met zo’n bluetooth-speaker in huis of in de tuin of op het strand.

 34. Frank G
  10 juni, 2014 om 16:08

  Gaaf ding! Ik wil graag meedoen dus!

 35. Rosanne Ruikes
  10 juni, 2014 om 16:18

  Kewl, die wil ik ook wel hebben! Heb ik eindelijk genieten van mijn muziek met fatsoenlijke kwaliteit op de werkvloer

 36. Harm
  10 juni, 2014 om 18:25

  Ik wil ook meedingen in de loting. lekkere muziek bij het douchen na het sporten.

 37. tristan
  10 juni, 2014 om 18:54

  zou wel vet zijn als ik dit kan winnen en tegelijk mijn examen kan halen :)

 38. Brian
  10 juni, 2014 om 20:41

  Ik doe graag mee met deze actie, mooi apparaat :)!

 39. Martijn
  10 juni, 2014 om 21:23

  Ik zou hem graag ontvangen, lijkt me perfect om de saaie opruim uurtjes op zolder mee op te leuken! :)

 40. Pieter
  10 juni, 2014 om 21:47

  Geweldig om alle muziek van mijn ipad op de speaker te luisteren…. DOLgraag

 41. Hilda Sas
  10 juni, 2014 om 22:40

  Heel graag!

 42. wesley
  11 juni, 2014 om 8:13

  Lijkt me geweldig om al mijn muziek en films naar deze speaker te sturen.

 43. Martin
  11 juni, 2014 om 8:26

  Ik doe graag mee voor de soundbar.

 44. Wouter Schuurmans
  11 juni, 2014 om 8:53

  Ik zou ook wel zo’n speaker in bezit willen krijgen!

 45. mark
  11 juni, 2014 om 14:14

  Ik doe mee !

 46. Joanna
  11 juni, 2014 om 15:07

  Ik doe graag mee met de verloting. Ik wil hem gebruiken voor mijn iPad.

 47. André
  11 juni, 2014 om 18:35

  Veel bluetooth speakers bekeken maar deze mooie minimalistische uitvoering van Teufel past perfect naast mijn zwarte Sangean BT DAB radio.

 48. T.A Blet
  11 juni, 2014 om 19:05

  Uitstekend merk dat Teufel, heb ik al een paar boxen van.
  Da’s geen nep.
  Ik zou mee willen doen met de verloting van dit juweeltje.

 49. Steven
  11 juni, 2014 om 21:45

  Een X-mini reeds in bezit, maar deze wil ik ook wel!

 50. Paul Leenen
  11 juni, 2014 om 23:37

  Lijkt me een geweldige ervaring, deze speaker, dus ik doe mee!!
  En win misschien als een van de laatste die reageert.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.