Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

RSS-app Unread nu beschikbaar voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2014, 13:09 CategorieApplicaties

Er was al een versie beschikbaar voor de iPhone maar sinds deze week kun je de RSS-app Unread ook op je iPad gebruiken. De nieuwe versie is geoptimaliseerd voor het grotere scherm van de iPad en biedt een simplistische interface waarin comfortabel artikelen gelezen kunnen worden.

Unread is een zogenaamde RSS-lezer waarmee je in een geoptimaliseerde interface artikelen van verschillende websites kunt lezen. Deze artikelen komen van een feed die je bij bijvoorbeeld Feedly aanmaakt. Aan het account dat gratis bij Feedly aan te maken is voeg je de websites of onderwerpen die jij interessant vindt toe. Vervolgens log je in de Unread-app in met je Feedly-account en krijg je alle artikelen in de app te zien. Ook is het mogelijk afbeeldingen voor offline lezen te laten laden en kun je zelf bepalen wanneer artikelen als gelezen beschouwd moeten worden. Daarbij kan de kleur van de achtergrond en de tekst aangepast worden middels thema’s, om zo een optimale leeservaring te verzorgen.

Unread-iPad-2

De Unread-app voor de iPad is minimalistisch vormgegeven maar juist voor een RSS-lezer waarbij de tekst centraal staat is dat welkom. De applicatie beschikt over veel witruimte en biedt diverse instellingsmogelijkheden om bijvoorbeeld de grootte van de letters aan te passen of afbeeldingen niet weer te laten geven. Je kunt eenvoudig door de artikelen uit je feed bladeren en wanneer je extra opties wilt om bijvoorbeeld een artikel aan de later lezen-lijst toe te voegen of wilt openen in de browser houdt je een vinger langer op het scherm gedrukt.

Unread voor de iPad kan voor een bedrag van 4,49 euro uit de App Store gedownload worden.

  • Unread
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.