Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung en LG klaar voor massaproductie Quantum Dot Displays

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2014, 21:21 CategorieHardware

Het scherm is niet alleen de blikvanger van een tablet, het scherm is ook het onderdeel dat het meeste energie verbruikt. Om dat gebruik te optimaliseren wordt er veel onderzoek gedaan naar nieuwe technologieën voor schermen. Natuurlijk staat het verbeteren van contrast en kleurweergave ook vaak hoog op het verlanglijstje van de scherm-ontwikkelaars. Een van de relatief nieuwe technologieën is de Quantum Dot techniek, en nu lijken ook de twee grootste schermfabrikanten te wereld klaar om schermen met deze QD pixels in massaproductie te nemen.

Quantum Dot Display Technology

Een technische uitleg van deze techniek zul je (nog) niet vinden hier op Tablets Magazine, daarvoor moeten we nog even doorleren. Gelukkig heeft wikipedia een heel artikel gewijd aan QD pixels. In het kort komt het er op neer dat deze technologie het best vergelijkbaar is met OLED (en dus amoled) en zijn pixels verlicht met behulp van superkleine (nano!) kristallen. Dit type verlichting van de pixels is lekker energiezuinig (tot wel 30% zuiniger) en geeft door andere technische eigenschappen ook voordelen aan het kleurspectrum dat weergegeven kan worden. Volgens sommige berichten kan er  tot wel 50 procent meer kleur weergeven worden in vergelijking met traditionelere schermen.

Samsung en LG zijn ’s werelds grootste fabrikanten als het gaat om schermen, en hun producten worden gebruikt in vele productcategorieën. Zowel LG als Samsung houdt zijn schermen niet alleen voor zichzelf en mogen zich vaak ook hofleverancier noemen van andere grote spelers op de markt, zoals Apple. Samsung werkt al sinds 2011 aan de mogelijkheid om schermen met QD pixels en masse te produceren, en LG zal er ondertussen ook wel een paar jaar onderzoek en voorbereiding op hebben zitten. Momenteel is de Amazon Kindle Fire HDX de enige tablet die van deze techniek gebruikmaakt, dus Samsung zal niet de eerste fabrikant zijn.

Lees meer over het display van een tablet.

  • Delen:
Sony Xperia Z2 Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.