Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Note 4 krijgt amoled scherm en UV sensor’

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2014, 14:48 CategorieAndroid

Het zal nog wel een paar maanden duren voordat we een daadwerkelijk presentatie zien van de Galaxy Note 4 maar de opvolger van de immens populaire Galaxy Note 3 houdt natuurlijk nu al de gemoederen bezig. Door nieuwe geruchten kunnen we vandaag al wat mogelijke specificaties melden.

Samsung Galaxy Note 4

We hadden het bijna niet anders meer verwacht, maar ook dit gerucht komt via SamMobile naar buiten. De dames en heren achter deze site hebben het afgelopen jaar een enorm goede reputatie opgebouwd en lijken het op Samsung-gebied meestal bij het recht eind te hebben. Volgens de geruchten komt de Samsung Galaxy Note 4 in twee uitvoeringen, eentje voor Amerika en Azië en eentje voor Europa. De versie voor Europa is natuurlijk degene die wij interessant vinden en die lijkt uitgerust te gaan worden met een nieuwe Exynos processor, de 5433 met acht kernen. Er is nog niet gek veel bekend over deze processor maar de chip moet zich gaan meten met de Snapdragon 805 die in de Amerikaanse versie verwerkt gaat worden. Qua schermresolutie lijken we te gaan kunnen rekenen op een quad HD resolutie, dat zijn 2560 x 1440 pixels. Het scherm zou van het amoled type zijn. De schermgrootte wordt niet genoemd maar ligt volgens de verwachtingen ergens tussen de 5.7 en 6 inch.

SamMobile weet verder nog te melden dat de Galaxy Note 4 een 16 megapixel camera met OIS (Optical Image Stabilization) heeft aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorkant. Er lijken ook nog wat bijzondere sensoren in de planning te staan, waaronder een UV sensor. Daarover is echt nog niet heel veel bekend, maar als we naar andere Samsung smartphones kijken kunnen we er al wel wat bij voorstellen. Uit eerdere geruchten konden we opmaken dat de Samsung Galaxy Note 4 zou beschikken over een nieuwe vormfactor en mogelijk een 5.7-inch quad hd-display.

Wat hoop jij te zien in een Samsung Galaxy Note 4? Hoe groot moet het scherm zijn en welke (bijzondere) sensor zie jij wel zitten? Laat het ons weten via de reacties.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.