Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Is Samsung straks de eerste met een opvouwbare tablet?

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2014, 12:41 CategorieHardware

Hoe tof zou het zijn als je de smartphone die je in je broekzak hebt uit kan vouwen naar een viermaal zo groot scherm, en op dat ‘tablet’ scherm lekker kan internetten en filmkijken? Als je antwoord supertof is dan had je misschien wel bij Samsung kunnen werken. Volgens Android Authority werkt Samsung namelijk aan een opvouwbare tablet, die je naar twee keer samenvouwen in je zak kan stoppen, net als een smartphone.

SamMobile schreef al eens eerder over hoe Samsung de opvouwbare schermen in het geheim toonde aan een select groepje contacten. Waar het eerst nog een klein scherm van telefoonformaat betrof lijkt de stap nu richting tablet genomen te zijn, en lijken er zelfs heuse plannen te zijn om dit als commercieel product op de markt te gaan brengen.

patent-samsung-foldable

Volgens de bronnen van Android Authority gaat het om een tablet met een full HD OLED-scherm van 8 tot 9 inch dat na twee keer vouwen vier keer zo klein is, en dus makkelijk in een broekzak moet passen. Of het overgebleven schermoppervlak dan nog bruikbaar is en Samsung nog genoeg plaats heeft voor een simkaart en de TouchWiz skin (hehe) is natuurlijk niet duidelijk, en meer speculatie van ondergetekende. Dat ze überhaupt aan een oplossing als deze werken is gewoon heel tof, en geeft goede hoop voor de toekomst. Er kunnen nog steeds toffe dingen bedacht en gemaakt worden, al moeten we een praktijkuitvoering van dit idee nog zien. Lang wachten hoeven we niet meer, want volgens de bronnen van Android Authority staat de lancering voor 2015 gepland.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.