Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung toont tablet met 4K Ultra HD-resolutie

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2014, 19:55 CategorieHardware

De ontwikkeling van tablets staat verre van stil, dat kunnen we wel zien aan het aantal prototypen met unieke features dat elk jaar verschijnt. Eén van de voorlopers op dit gebied is natuurlijk Samsung, de Koreaanse fabrikant heeft een reputatie hoog te houden in de tabletmarkt. Deze week heeft het bedrijf laten zien wat we in de toekomst kunnen verwachten; een tablet met 4K-resolutie.

De resolutie is één van de specificaties waarop de laatste tijd hevig geconcurreerd wordt. Middenklasse tablets worden steeds vaker met een resolutie hoger dan 1.280 bij 800 pixels uitgerust en high-end tablets zijn zo’n beetje standaard voorzien van 2.560 bij 1.600 pixels. Het kan echter nog hoger, zo toonde ook Panasonic vorig jaar al. Het bedrijf bracht de eerste Windows 8 tablet met een 4K-resolutie op de markt. Dit model had echter een formaat van 20-inch, iets groter dan we comfortabel mogen noemen voor een mobiel apparaat.

Samsung zet de volgende stap en toont deze week in Parijs een 12-inch tablet met een 4K Ultra HD-resolutie. Dit model, een prototype, heeft een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels, viermaal zo scherp als full hd. Samsung toonde de tablet tijdens Roland Garros, en wilde vooral de mogelijkheden van 4G-uitzendingen en multi-window laten zien. Voor de rest is het een tablet zoals we inmiddels van Samsung gewend zijn, met een fysieke home-knop en twee capacitieve knoppen voor ‘opties’ en ‘terug’. Onder de motorkap was de tablet voorzien van een Qualcomm Snapdragon 801-processor.

Het gaat echter om een prototype, een apparaat dat puur voor demonstratiedoeleinden ontwikkeld is. Of en wanneer Samsung een tablet met 4K-resolutie op de markt brengt is nog onduidelijk, maar kijkend naar de ontwikkeling van de tabletmarkt zal het niet lang meer duren. Qualcomm, de fabrikant van de processor onder de motorkap, laat echter weten dat we de eerste mobiele apparaten met 4K-resolutie tegen het einde van dit jaar al kunnen verwachten.

Lees meer over 4K Ultra HD en het verschil met full hd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.