Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sharp lanceert Windows 8 tablet met hoge resolutie display

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2014, 12:54 CategorieWindows

We hebben het deze week met name over nieuwe tablets, hybride laptops en convertibles van Asus en HP gehad maar er zijn meer fabrikanten die interessante modellen tonen. Zo introduceerde Sharp tijdens Computex 2014 de nieuwe Mebius Pad, een Windows 8 tablet met hoge resolutie display.

De belangrijkste feature van de Sharp Mebius Pad is het display. De tablet is namelijk één van de eerste 10.1-inch Windows tablets die is voorzien van een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie, wat neerkomt op 299 pixels per inch. Deze resolutie zien we tegenwoordig regelmatig op Android tablets terug maar aangezien Windows 8 nog niet vlekkeloos omgaat met scaling en zelfs Office nog niet voor touch beschikbaar is zijn fabrikanten van tablets nogal terughoudend.

Onder de motorkap van de Mebius Pad zien we een Intel Atom Bay Trail T-processor terug, de quadcore Z3770-chip om precies te zijn. Deze wordt vergezeld door 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Een andere opvallende eigenschap is de batterijduur. Volgens Sharp moet de tablet namelijk maar liefst 15,5 uur meegaan op een volle lading, iets dat voor een Windows tablets uniek en tegelijkertijd indrukwekkend is.

Sharp-Mebius-Pad-2

De 8 megapixel camera aan de achterzijde moet zorgen voor fraaie foto’s en video’s en het gewicht van 600 gram is voor een tablet van dit formaat redelijk te noemen. Ook dit is nog niet alles want de Mebius Pad is waterdicht, kan tegen een stootje en is ook bestand tegen stof. De tablet is voorzien van een industriële look maar de glanzende achterzijde is helaas nogal gevoelig voor vuiligheid en vingerafdrukken.

De Sharp Mebius Pad draait op Windows 8.1-software en wordt voorlopig alleen in Japan gelanceerd. Een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.