Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sharp Mebius Pad met high-res display verschijnt in hands-on video

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2014, 10:02 CategorieWindows

Begin deze maand vond in Taiwan Computex 2014 plaats. Tijdens deze beurs werden heel wat Windows 8 tablets, convertibles en hybriden gepresenteerd en één van de meest indrukwekkende modellen kwam van de hand van Sharp. De Japanse fabrikant introduceerde namelijk de Mebius Pad, een 10.1-inch tablet met hoge resolutie display en Intel Bay Trail-processor.

De Sharp Mebius Pad is voorzien van een 10.1-inch IGZO lcd-display met een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie en is daarmee één van de meest indrukwekkende Windows 8 tablets, puur kijkend naar het display. De tablet is echter onder de motorkap ook rijkelijk uitgerust, met onder meer een Intel Atom Z3770 Bay Trail-processor, 4GB aan werkgeheugen, 64GB aan SSD opslaggeheugen en een accu die maar liefst 15.5 uur mee moet gaan op een volle lading.

De tablet is voorzien van een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde, heeft een gewicht van 959 gram en is maar 9.5 millimeter dik. Daarbij is de behuizing stof- en waterbestendig. Het geheel draait op Windows 8.1-software. In onderstaande hands-on video, gemaakt door de collega’s van Mobile Geeks krijgen we een eerste indruk van het apparaat.

De Sharp Mebius Pad wordt voorlopig alleen in Japan op de markt gebracht. Of en wanneer de tablet op de Europese markt verschijnt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.