Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Specificaties HP Slate 8 Plus verschijnen online

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2014, 14:19 CategorieAndroid

HP heeft de afgelopen maanden een groot aantal nieuwe tablets en convertibles op de markt gebracht, maar daar houdt het niet bij op. We hebben al verschillende aanwijzingen voor de komst van nieuwe Android tablets gespot, waaronder de HP Slate 8 Plus. Dit model verscheen begin mei in de database van de WiFi Alliance en vandaag zijn in Frankrijk alle specificaties opgedoken.

Op de Franse website van HP is de HP Slate 8 Plus, een goedkope variant van de hierboven afgebeelde HP Slate 8 Pro, gespot. Deze nog onaangekondigde tablet heeft een formaat van 8-inch maar beschikt over weinig indrukwekkende specificaties. Zo is de tablet voorzien van een ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie, een ARM Cortex A9 quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

Ook is de tablet voorzien van Wi-Fi 802.11n met ondersteuning voor Miracast, Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, een microUSB-poort, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 1 megapixel camera aan de voorzijde, gps voor locatiebepaling en een 18.3 Whr accu. De tablet draait op Android 4.2.2. Jelly Bean terwijl Android 4.4 KitKat toch alweer geruime tijd beschikbaar is. Wellicht het meest interessante is dat de tablet standaard over een simkaart-slot met 3G-module beschikt. Dit maakt mobiel internet onderweg mogelijk.

In Frankrijk wordt de HP Slate 8 Plus aangeboden voor een prijs van 299 euro. Of en wanneer de tablet naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Reacties

  1. Ad
    27 juni, 2014 om 14:41

    Wat is ‘een 18.3 Whr accu’ en hoe kan ik dat vergelijken met bv de 4900 mAh accu van de Galaxy S 8,4?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.