Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Airplay zonder WiFi-netwerk mogelijk in iOS 8

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2014, 10:46 CategorieiPad

Afgelopen maandag heeft Apple iOS 8 voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de jaarlijkse WWDC keynote-presentatie. Ondertussen heeft Apple ook een promotiepagina voor iOS 8 beschikbaar gemaakt op hun website. En daar zijn nog her en der fijne vernieuwing en verbetering te vinden.

Offline Airplay

Airplay is de term die gebruikt wordt om te beschrijven hoe het ene iOS apparaat content naar een ander apparaat kan versturen. Doorgaans is het ontvangende apparaat een Apple TV maar Airplay heeft ook mogelijkheden voor het streamen naar speakers. Als zender van het signaal kunnen gelijk alle moderne Apple-apparaten wel gebruikt worden; Mac, iPhones en natuurlijk ook de iPad.

Op dit moment is het nodig om beiden apparaten te verbinden met hetzelfde WiFi netwerk om beeld door te sturen, een directe verbinding tussen apparaten is nog niet mogelijk. Meestal is dit niet zo’n enorm probleem want je wil toch dat je apparaten verbonden zijn met het internet… Maar juist voor de ad-hoc verbindingen en gebruik van de Apple TV om een beamer/TV scherm te voeden met informatie/slides/content voor een presentatie kan het verplicht verbinden een probleem zijn. Niet alleen omdat het password niet altijd beschikbaar maar vooral omdat bedrijfsnetwerken niet zomaar nieuwe apparaten in het netwerk kunnen opnemen. In iOS 8 gaat het mogelijk worden om directe verbinding te leggen tussen twee apparaten, en hoeft er niet eerst verbinding met een Wifi netwerk gemaakt te worden.

Deze verbetering maakt het dus straks voor nog meer mensen mogelijk om de relatief goedkopere (rond de 100 euro) Apple TV te gaan gebruiken als presentatie-middel. Ook scholen en conferentiecentra kunnen straks veel makkelijker schermen (TV’s/Beamers) met Airplay-mogelijkheden beschikbaar maken.

  • Delen:
Apple iPad mini retina
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.