Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Surface Mini verwijzingen in handleiding Surface Pro 3

Geschreven door
Geplaatst op21 juni 2014, 11:34 CategorieWindows

Na de presentatie van de Microsoft Surface Pro 3 bleven een hoop van de aanwezigen nog even onrustig zitten op hun stoeltje om te wachten op de volgende productpresentatie; de presentatie van de langverwachte Surface mini. Die presentatie kwam er echter niet.

Al eerder schreven we op basis van ingewijden dat de lancering van de Surface mini tablet op het allerlaatste moment is geschrapt door Satya Nadella en zijn team. De kleine Windows 8.1 tablet zou niet genoeg verschil maken met de andere kleine tablets op de markt. Alleen een echt bijzondere tablet, een vlaggenschip model zoals ook Google die tablets heeft met hun Nexus lijn, is vanaf nu goed genoeg voor Microsoft.

Surface mini verwijzingen

Het schrappen van een paar regels tekst en slides uit een presentatie is nog tot daar aan toe. Als je dan vervolgens zorgt dat de kleine Surface Mini ergens in kluis wordt opgeborgen (of gewoon ergens begraven) dan ben je klaar. Het was echter kennelijk een stuk moeilijker om alle verwijzingen naar de kleine Surface tablet te schrappen uit alle documentatie. De onlangs gepubliceerde handleiding voor de Surface Pro 3 tablet heeft in ieder geval nog zat verwijzingen, zoals Windows-blogger Paul Thurrott opmerkte:

Op dit moment lijkt het er niet op de dat Surface Mini alsnog naar de markt komt. Microsoft gaat hopelijk wel een nieuwe poging doen een veel betere kleine Windows 8 tablet te maken, zodat die als voorbeeld kan dienen voor andere fabrikanten die in de combinatie klein scherm en krachtig OS geloven. De opties die op dit moment op de markt zijn hebben ons tot nu toe nog niet enorm kunnen bekoren.

Over de specificaties van de kleinere Surface tablet blijft het nog gissen, al zijn er de afgelopen maanden tientallen geruchten verschenen. Zo zou de tablet over een 7.9-inch display beschikken, draaien op een Qualcomm-processor en uitgerust worden met bewegingsherkenning.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.