Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SwiftKey Keyboard voor Android vanaf nu gratis te downloaden

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2014, 10:44 CategorieAndroid

Swiftkey is één van de meest populaire alternatieve keyboards voor Android tablets en smartphones. De applicatie is miljoenen keren gedownload, en dat voor een prijs van 3,99 euro. De app heeft vandaag echter een update gekregen en kan vanaf nu gratis gedownload worden.

Je kunt op je Android smartphone of tablet zelf een on-screen toetsenbord installeren en in de Google Play Store zijn dan ook heel wat apps te vinden die het typen eenvoudiger of comfortabeler maken. De app die bij velen de voorkeur geniet is Swiftkey, een keyboard werkt middels woordvoorspellingen, een eigen woordenboek en synchronisatie tussen al je apparaten. Ook biedt Swiftkey de zogenaamde swipe-functie waarmee je over de toetsen kunt vegen om woorden te maken.

Tot vandaag was Swiftkey voor een bedrag van 3,99 euro te downloaden uit de Google Play Store maar daar komt verandering in. De ontwikkelaars van de app wijzigen vanaf vandaag het verdienmodel. Zo is de applicatie zelf nu gratis te downloaden voor iedereen met een Android tablet of smartphone maar is tegelijkertijd de Swiftkey Store geopend waar opties gekocht kunnen worden om het keyboard te personaliseren.

De ontwikkelaars bieden via de Swiftkey Store onder meer de mogelijkheid om tegen betaling de kleur en het ontwerp van het on-screen toetsenbord aan te passen. In de winkel vindt je 48 thema’s, waarvan er 15 zonder betaling te downloaden zijn. Voor één betaald thema moet 1 euro neergelegd worden maar je kunt korting krijgen door bundels aan te schaffen. Mocht je de app reeds gekocht hebben dan krijg je 10 premium thema’s gratis.

Dat is echter niet alles want de app heeft ook een update gekregen die het gebruiksgemak moet vergroten. Zo kunnen emoticons voorspeld worden door de app, is het mogelijk een numerieke rij aan het toetsenbord toe te voegen en moet de woordvoorspelling nauwkeuriger zijn.

Overigens komt Swiftkey binnenkort ook naar de iPad en iPhone. Apple maakt het namelijk in iOS 8 mogelijk om een toetsenbord van derden te installeren en Swiftkey heeft reeds laten weten druk bezig te zijn met de ontwikkeling van de iOS-versie.

  • Swiftkey
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.