Tablet in gebruik: architect Katrien Joosten

20 juni 2014 3 Minuten 2 Reacties
ipad air bamboo tekening

Iedere week publiceren we een kort interview met een tabletgebruiker. Deze week vertelt architect Katrien Joosten over haar tablet.

Iedere week publiceren we een kort interview met een tabletgebruiker. We vinden het niet alleen leuk om te weten welke tablet gebruikt wordt maar willen ook graag weten welke apps en accessoires een belangrijke rol spelen tijdens het dagelijks gebruik van de tablet. Tot slot willen we graag weten wat de ideale tablet zou zijn volgens de geïnterviewde.

Wie ben je en welke tablet gebruik je?

Ik ben Katrien Joosten, architect. Voornamelijk werkzaam in verbouwingen van woningen en herbestemming van bestaande panden.

Ik gebruik een iPad Air. Gebruik al jaren een iPhone, dus dat was een logisch vervolg. Heb ook met Android systemen gewerkt, maar vind interface en design van Apple veel prettiger.

Wat zijn je favoriete apps?

Dropbox, Bamboo Paper, PhotoSynth, online radio apps, Netflix, NS/9292OV, Windguru (op tel), RunKeeper (op tel).

Dropbox is natuurlijk een belangrijke app om de data op mijn verschillende apparaten synchroon te houden. Ik werk op een Windows laptop en Dropbox werkt daar natuurlijk ook heel soepel. Voor notities gebruik ik overigens Microsofts OneNote, daar is ook een heel fijne app voor op de iPad.

Welke app is je “Guilty Pleasure”

Facebook (prive) en nu.nl (achterklap).

Speelt de tablet een speciale rol in je dagelijkse workflow?

Bamboo Paper is voor mij een belangrijke app omdat ik daar graag schetsen in maak, in combinatie met de Wacom Intuos Bluetooth stylus. Dit maakt de gesprekken met (potentiële) klanten altijd een stuk makkelijker, vooral het kunnen doorsturen via mail is echt heel leuk aan het eind van zo’n gesprek. Dat doet het toch beter dan alleen een visitekaartje meegeven. PhotoSynth is vooral belangrijk als ik op locatie ben, ik kan met deze app een 360 graden opname maken waar ik dan later op kantoor aan kan refereren. De genoemde apps maken de iPad voor mij een belangrijke tool. Ik gebruik mijn iPad overigens natuurlijk ook voor de meer standaard zaken als notities maken, presenteren, bouwbegeleiding (combinatie foto’s, notities), mailen, social media, af en toe lezen tijdschriften, PDF bestanden en vakliteratuur.

Hoe ziet jouw ideale tablet eruit?

De iPad air is vrij ideaal. Af en toe zou ik liever een mini hebben voor onderweg/op de bouwplaats, maar voor presentatiewerk en thuis is het formaat van de iPad Air juist fijner. Een tablet die ik als volwaardige computer zou kunnen gebruiken, met los beeldscherm en toetsenbord, zonder dat hij zwaarder wordt, lijkt me top. Ik sjouw nu dagelijks laptop en tablet heen en weer…

Heb je een favoriete accessoire?

Ik ben dol op mijn Wacom Intuos Bluetooth stylus, vooral de drukgevoeligheid heeft echt een verschil gemaakt in de schetsen die ik maak. Ook wil ik niet meer zonder mijn Logitech Keyboard hoes, jullie hadden laatst nog een review van zo’n hoes op de site en waren ook positief!

Reacties (2)