Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba toont eerste 7-inch Windows 8 tablet

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2014, 14:07 CategorieWindows

Toshiba heeft afgelopen week zijn Windows 8 tablet line-up vernieuwd met de goedkope Encore 2 WT10-A en Encore 2 WT8-B Windows 8 tablets. De Japanse fabrikant is de eerste die met het nieuwe Windows 8.1 with Bing besturingssysteem aan de slag gaat en Windows 8 tablets voor daadwerkelijk lage prijzen op de markt brengt. Daar blijft het echter niet bij want Toshiba is ook de eerste fabrikant die een 7-inch Windows 8 tablet lanceert.

Toshiba WT7

Tijdens de presentatie van Microsoft op Computex 2014 werd de Toshiba WT7 getoond. Deze tablet heeft een formaat van 7-inch en draait op Windows 8.1 with Bing software. Deze versie van Windows 8 komt standaard met Bing als zoekmachine maar is verder voor de gebruiker exact hetzelfde als andere versies. Het grote voordeel is echter dat fabrikanten van tablets geen vergoeding aan Microsoft betalen voor deze versie en dus de prijzen van tablets laag kunnen houden.

Toshiba-WT7

De Toshiba WT7 beschikt over een 7-inch display met een 1.024 bij 768 pixels resolutie, weinig indrukwekkend dus. Onder de motorkap zien we wel een quadcore Intel Atom Z3735-processor met een maximale kloksnelheid van 1,86GHz terug, vergezeld door 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Aangezien Windows nogal wat ruimte inneemt ontbreekt de microSD-kaartlezer niet om het geheugen uit te breiden. Verder is de tablet onder meer voorzien van Bluetooth 4.0, WiFi, een microUSB-poort, een microHDMI-aansluiting en een webcam aan de voorzijde.

Prijs en beschikbaarheid

Wellicht het meest interessant is de prijs. De Encore WT7 moet namelijk voor ongeveer 150 euro in de winkels komen te liggen, de tot op heden laagste adviesprijs voor een tablet met Windows-software. De verwachting is dat de tablet na de zomer ook in de Nederlandse winkels ligt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.