Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Touch-versie Office komt eerst naar Android’

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2014, 9:41 CategorieAndroid

Microsoft heeft nog steeds geen touch-versie van Office voor Windows gelanceerd en dus blijven de geruchten over deze voor touchscreens ontwikkelde versie maar binnenstromen. Uit de nieuwste geruchten kunnen we opmaken dat een touch-versie van Office zelfs eerder naar Android dan naar Microsoft’s eigen Windows komt.

Het is alweer een paar maanden geleden dat Microsoft een touchvriendelijke versie van Office voor de iPad lanceerde. Bezitters van Apple’s tablet kunnen dus aan de slag met onder meer Word en Excel. Een versie voor Android tablets en een versie voor Windows tablets laat nog steeds op zich wachten. Bezitters van een Windows tablet moeten het nog steeds doen met de voor de desktop ontwikkelde Office 2013 programma’s maar deze zijn verre van ideaal voor gebruik met de vingers.

Microsoft heeft al meer dan eens laten weten te werken aan een touchvriendelijke versie van Office maar wanneer deze versie exact klaar is blijft nog steeds te grote vraag. Onlangs leek het even alsof Microsoft deze versie op korte termijn zou presenteren want het bedrijf uit Redmond toonde zelfs al een screenshot van één van de Office-apps. Niets lijkt minder waar want volgens het doorgaans betrouwbare ZDNet verschijnt de touch-versie van Office voor Windows pas in de lente van 2015 en is zelfs een touch-versie van Office voor Android eerst aan de beurt.

Er zit wel een reden achter deze strategie, aldus ZDNet. Microsoft ziet namelijk ook dat Android tablets een veel groter marktaandeel hebben dan Windows tablets en dus is het verstandig om eerst voor deze apparaten een touchvriendelijke versie van Office uit te brengen. Echter, aan de andere kant laat het bedrijf trouwe Windows-gebruikers hiermee in de kou staan. Deze gebruikers moeten waarschijnlijk wachten tot de lente van 2015 want dan wordt een compleet nieuw, en voor touch geoptimaliseerd, Office-pakket uitgebracht, samen met een grote update voor het Windows besturingssysteem.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.