Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

VLC mediaspeler voor Android en iOS krijgt Chromecast-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2014, 11:47 CategorieAndroid

VLC is nog steeds één van de meest gebruikte mediaspelers op nagenoeg alle grote besturingssystemen. De mediaspeler biedt een eenvoudige interface en brede bestandsondersteuning voor zowel je Android tablet en iPad als je desktopcomputer. Het team achter de mediaspeler laat deze week weten dat we binnenkort ondersteuning voor Chromecast kunnen verwachten.

Eerder deze week maakte VideoLan developer Felix Paul Kühne bekend dat men begonnen was met de ontwikkeling van Chromecast-ondersteuning voor de iOS-versie van VLC mediaspeler. Even later bevestigde Kühne dat ook de Windows, Linux- en Mac-versies van de mediaspeler ondersteuning voor de HDMI-stick van Google zouden krijgen. Over een Android-versie met ondersteuning voor Chromecast werd met geen woord gerept maar inmiddels heeft Kühne ook de komst van deze versie bevestigd tegenover Gigaom.

Met ondersteuning voor Chromecast kunnen gebruikers van onder meer een iPad en een Android tablet eenvoudig content die in de VLC mediaspeler afgespeeld wordt streamen naar de Chromecast-stick van Google. Deze wordt gekoppeld met een televisie en maakt draadloos verbinding met je mobiele apparaten. De Chromecast ligt sinds begin dit jaar in de Nederlandse winkels voor een prijs van 35 euro.

De iOS-versie van VLC met Chromecast-ondersteuning verschijnt waarschijnlijk half juli. De Android-versie en desktop-versies hebben nog geen lanceerdatum gekregen maar worden na de lancering van de iOS-versie uitgebracht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.