Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Live het Apple event volgen – Apple WWDC 2014 Keynote livestream

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2014, 15:31 CategorieApple

 

Vanavond om 19:00 is het dan weer zover, het jaarlijkse ontwikkelaars-event van Apple gaat dan van start. Traditiegetrouw begint de conferentie met een live Keynote (presentatie) waar de sleutelfiguren binnen Apple de koers voor het komende jaar weer toelichten.

WWDC

WWDC 2014 vindt van 2 tot en met 6 juni plaats in San Francisco. De conferentie is met name gericht op ontwikkelaars maar tijdens het evenement wordt, kijkend naar het verleden, ook een preview gegeven van datgene Apple in de pijplijn heeft op het gebied van software. Zo kregen we vorig jaar onder meer nieuwe versies van OS X en iOS te zien, en bracht Apple de nieuwe iWork-apps uit.

Wat we dit jaar te zien gaan krijgen is natuurlijk nog gissen maar mogelijk deelt Apple de eerste details over iOS 8, een nieuwe versie van iOS die als we de geruchten mogen geloven in het teken staat van Health-apps. Ook lijkt Apple een platform voor het smart home te willen lanceren. Wat er nieuw/anders gaat zijn in iOS 8 is nog niet duidelijk, het enige gerucht dat we daarvan gehoord hebben is de eventuele komst van splitscreen mogelijkheden binnen iOS.

Livestream Apple

Zoals voorgaande jaren maakt Apple ook nu weer de livestream beschikbaar aan het grote publiek. Toch is de stream niet voor iedereen want je moet wel degelijk toegang hebben tot een Apple-apparaat om de stream te kunnen volgen. Zoals te lezen is op Apple’s website:

Live streaming video requires Safari 4 or later on OS X v10.6 or later; Safari on iOS 4.2 or later. Streaming via Apple TV requires second- or third-generation Apple TV with software 5.0.2 or later.

Link naar de officiële livestream van Apple’s WWDC 2014 keynote

Nederlandse live-uitzending van Onemorething.nl

Onze vrienden van Onemorething maken ieder jaar een een feest rondom WWDC. Met allerlei gasten en analyse leuken ze een avond als deze op voor hun vaste lezers. Wij hebben er dan ook geen enkel probleem mee om dit als aanrader met jullie te delen.

Link naar de OneMoreThing.nl live-uitzending

Amerikaanse live-uitzending van Twit.tv

Net als de Nederlandse variant is er ook Amerika een partij dit een heel evenement rondom WWDC maakt. Bij Twit.tv vind je verschillende experts die samen met vaste presentatoren het nieuws vanaf WWDC proberen te duiden.

Link naar de Twit.tv live-uitzending

Liveblogs

Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer de nodige live-blogs die alles in tekstvorm zo snel mogelijk met hun lezers delen. Wij wagen ons niet aan een dergelijk blog en denken dat we jullie veel beter door kunnen sturen naar de blogs die wij zelf graag lezen. Een volledig overzicht geven van alle liveblogs is niet te doen, dus hierbij onze top drie:

  1. The Verge liveblog
  2. Engadget (door het voormalige GDGT.com team)
  3. Technologizer (time.com)

Nieuws vanaf WWDC

Natuurlijk zullen wij vanavond na Apple’s presentatie ook al het voor Tablets Magazine relevante nieuws met jullie delen. Een wedstrijdje om als eerste het nieuws te brengen zullen wij echter vast en zeker verliezen, dus hou niet je adem in vanavond :)

We verwachten zo rond 22:00 het nieuws online te hebben.

  • Delen:

Reacties

  1. KortingClub
    02 juni, 2014 om 21:45

    Bedankt voor het overzicht van de livestreams. Jammer dat er geen echt nieuwe hardware werd voorgesteld..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.