Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wikipad lanceert Gamevice, een controller voor de iPad mini

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2014, 10:42 CategorieAccessoires

Wikipad is een bedrijf dat al een tijdje meeloopt in de tabletmarkt. In mei van 1012 introduceerde het bedrijf de Wikipad tablet, een tablet die compleet ingericht was voor het spelen van games. Dit model is begin 2013 verbeterd maar bleek geen groot succes. Wikipad richt zich daarom nu op populaire tablets en ontwikkelt voor deze modellen speciale controllers.

Het nieuwste product van het Amerikaanse bedrijf is de Gamevice, een controller die speciaal ontwikkeld is voor gebruik met de populaire iPad mini. Middels de controller maak je van je tablet een apparaat waarop het spelen van games eenvoudig en comfortabel moet zijn. De controller bestaat uit twee delen; een linkerzijde en een rechterzijde. Deze kunnen om de iPad mini geschoven worden en bieden onder meer analoge sticks, een d-pad, schoudertoetsen en A-, B-, X- en Y-toetsen.

Wikipad-Gamevice

Er zijn twee versies van de Gamevice, beiden ontwikkeld voor de 7.9-inch tablet van Apple. Een versie beschikt over een kleine accu voor de controller zelf en de andere versie beschikt over een grotere accu die ook de tablet van energie kan voorzien. Wikipad geeft aan dat alle games in de app store die over ondersteuning voor controllers beschikken compatibel zijn met de accessoire. Steeds meer ontwikkelaars voegen deze ondersteuning toe waardoor er direct een groot aantal games met de Gamevice gespeeld kan worden.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Wikipad Gamevice op de markt verschijnt en wat er voor betaald moet worden.

  • Delen:
Apple iPad mini retina
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.