Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi Mi Pad vanaf 1 juli te koop in China

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2014, 10:03 CategorieAndroid

Afgelopen mei kondigde het Chinese Xiaomi de Mi Pad aan, een tablet met interessante specificaties en een aantrekkelijke prijs. Dit model wordt vanaf 1 juli in de Chinese winkels verwacht voor omgerekend zo’n 200 euro.

De Xiaomi Mi Pad is een 7.9-inch tablet met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Onder de motorkap van de tablet vinden we een quadcore Tegra K1-processor van het Amerikaanse Nvidia en deze wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

Xiaomi-Mi-Pad-2

De tablet is voorzien van een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde, stereo speakers, Bluetooth 4.0 en 802.11ac WiFi voor draadloze communicatie en een 6.700mAh accu die ervoor moet zorgen dat de tablet een volle dag meegaat op een enkele lading. De Mi Pad weegt 360 gram, is 8,5 millimeter dun en komt in een roze, groene, gele, blauwe of witte afwerking.

De Xiaomi Mi Pad draait op Android 4.4 KitKat met daar overheen de MIUI-skin die door de fabrikant zelf ontwikkeld is. De tablet krijgt een prijs van zo’n 200 euro mee en wordt voorlopig alleen in China verkocht. Xiaomi heeft wel aangekondigd mogelijk volgend jaar ook buiten China smartphones en tablets te gaan verkopen.

  • Delen:

Reacties

  1. TED
    25 juni, 2014 om 13:44

    Ik heb een 64GB als pre-order staan. Ik hoop dat die ook snel geleverd zal worden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.