Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xplore Bobcat: een onverwoestbare Windows 8.1 tablet

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2014, 10:18 CategorieWindows

Als normale consument zou je soms al willen dat tablets wat steviger waren zodat ze tegen een stootje kunnen maar in bepaalde industrieën is het een vereiste dat tablets tegen stoten, vallen en water kunnen. Voor deze doelgroep brengt het Amerikaanse Xplore Technologies de Bobcat op de markt, een tablet met een behuizing die onverwoestbaar zou moeten zijn.

De Bobcat van Xplore Technologies is een zogenaamde ‘rugged’ tablet, wat inhoudt dat de behuizing extra stevig is. Volgens de fabrikant zelfs steviger dan menig andere robuuste tablet, ondanks de relatief slanke case. De tablet is met case ruim 2 centimeter dik en weegt ongeveer een kilogram. De tablet is voorzien van een MIL-STD-810G-certificaat, wat inhoudt dat het toestel zonder problemen van een hoogte van 1,5 meter kan vallen. Ook is er een IP65-certificaat aanwezig waarmee gegarandeerd wordt dat de tablet tot vier uur lang in regenachtige of vochtige omstandigheden kan functioneren.

De Bobcat wordt gepromoot als Windows 8.1 tablet maar kan ook geleverd worden met Windows 7 Professional, iets waar veel bedrijven nog steeds de voorkeur aan geven. Onder de motorkap van de tablet vinden we een Intel Bay Trail-processor met een kloksnelheid van 1.9GHz, vergezeld door 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan SSD opslaggeheugen. Er is ook een variant met 240GB aan opslaggeheugen beschikbaar. Het 10.1-inch display heeft een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en de batterij moet ervoor zorgen dat de tablet een volledige werkdag meegaat op een volle lading.

Xplore-Bobcat-2

Daarnaast is de Xplore Bobcat voorzien van verschillende aansluitingsmogelijkheden, waaronder twee USB 3.0-poorten, een ethernet poort, een microSD-kaartlezer en een microHDMI-poort waarmee de tablet met een extern display gekoppeld kan worden. Voor diegenen die ook onderweg willen kunnen internetten is er een microSIM-slot met 4G-module aanwezig. Natuurlijk mogen ook de camera’s niet ontbreken; een 5 megapixel variant aan de achterzijde en een 720 webcam aan de voorzijde.

Voor dit alles moet natuurlijk wel wat betaald worden. De Xplore Bobcat kan reeds besteld worden voor een prijs vanaf 2.199 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.