Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

11 jarige eerste slachtoffer iPad-allergie

Geschreven door
Geplaatst op15 juli 2014, 12:28 CategorieiPad

Tja, je hoeft dus niet per se een enorme Android of Windows fan te zijn om allergisch te zijn voor de iPad. Het lijkt er sterk op dat het mogelijk is dat sommige mensen een echt goede reden hebben om een hekel te hebben aan de iPad. Sommige gebruikers zijn namelijk allergisch voor de gebruikte metaallegering.

Metaallegering met nikkel – Eerste generatie iPad

Omdat wij ook niet wars zijn van een paar extra klikken op een pakkende titel hebben we de iPad genoemd, maar uiteindelijk draait het natuurlijk om het type metaal (de legering) dat gebruikt is. In de eerste (en zover wij hebben kunnen ontdekken alleen in de eerste) generatie iPad is gebruikt gemaakt van een legering waar nikkel in voorkomt. En voor nikkel kan je allergisch zijn. De legering lijkt wel vaker gebruikt te worden in andere gadgets, maar er zijn nog vele andere legeringen en materialen mogelijk waar je gevoelig voor kan zijn. Zo was er onlangs nog nieuws over de fitbit-band die mensen irriteerde en heeft ook de BlackBerry smartphone in het verleden al eens voor kriebelende bultjes gezorgd. Ondergetekende voorziet de achterkant van horloges met blanke nagellak, omdat er anders ook irritaties ontstaan.

Het artikel dat opgepikt is door USA Today komt uit een medisch tijdschrift; Pediatrics. Daar staat een casus beschreven van een 11 jarige jongen die uitslag had na langdurig gebruik van de (eerste generatie) iPad. Het medische advies bestond niet uit het aanraden om lekker buiten te gaan spelen maar uit het aanschaffen van een iPad-hoes. Na opvolging van het advies heeft de gaat het weer helemaal prima met de jongeman, en jeuken zijn handen alleen nog voor een nieuwe iPad Air.

  • Delen:
Apple iPad mini retina
iOS
Apple iPad Air
iOS

Reacties

  1. TOM
    21 juli, 2014 om 20:33

    Haha, het zou je gebeuren….

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.