Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

18 procent Android-toestellen draait op KitKat

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2014, 10:07 CategorieAndroid

Android 4.4 KitKat is inmiddels bijna een jaar beschikbaar en langzaam aan zien we het marktaandeel van deze versie toenemen. Uit de nieuwste cijfers van Google blijkt dat inmiddels bijna 20 procent van de Android-toestellen draait op versie 4.4 KitKat.

Actieve gebruikers

Elke maand publiceert Google de cijfers van de verdeling van het mobiele besturingssysteem door te kijken naar de toestellen die in de laatste 7 dagen verbinding gemaakt hebben met de Google Play Store en dus actief door bezitters gebruikt worden. Uit de cijfers van juli kunnen we opmaken dat Android 4.4 KitKat momenteel een aandeel van 17,9 procent heeft.

KitKat

Vorige maand lag het aandeel van Android 4.4 KitKat nog op 13,6 procent en dus kunnen we concluderen dat steeds meer nieuwe tablets en smartphones vanuit de winkel met KitKat uitgerust zijn en dat fabrikanten ook hard werken aan updates voor reeds gelanceerde modellen. Onder meer Samsung, Acer en Asus hebben onlangs tablets met KitKat-software op de markt gebracht.

Android-verdeling-juli

Android Jelly Bean is nog steeds op de meeste Android-toestellen te vinden. Android 4.1 is verantwoordelijk voor 27,8 procent, terwijl versie 4.2 en 4.3 op respectievelijk 19,7 procent en 9 procent van de toestellen te vinden is. Gingerbread, een alweer oudere versie, komt op 13,5 procent uit en Android 4.0 Ice Cream Sandwich heeft een aandeel van 11,4 procent.

Android L

Het vorige maand gepresenteerde Android L zien we nog niet in de cijfers terug. Dit komt omdat Android L momenteel nog een previewversie voor ontwikkelaars is en dus nog niet uitgebracht is voor consumenten. De verwachting is dat Google deze versie pas na de zomer officieel uitbrengt, te beginnen met de Nexus-tablets en -smartphones. Andere fabrikanten hebben hun update-plannen nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.