Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

70% veertigplussers neemt tablet mee op vakantie

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2014, 11:08 CategorieOnderzoek

Ruim zeventig procent van de Nederlandse veertigplussers neemt zijn tablet mee op vakantie. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper onder zijn eigen consumentenpanel. Daarmee is deze groep groter dan de groep mensen onder de veertig. Het onderzoek vond plaats in de maand juni onder 1498 Nederlanders tussen de 12 en 80 jaar.

Daar waar 72% van de groep veertigplussers zijn tablet meeneemt (of al heeft meegenomen) op vakantie, weet zeven procent nog niet zeker of het apparaat meegaat. 21% neemt hem dus niet mee of heeft geen tablet. Als je die cijfers vergelijkt met de generatie onder de veertig, zijn er verschillen merkbaar. Tableteigenaren tussen de 20 en 29 jaar laten hun tablets juist vaker thuis: 39% neemt hem niet mee en tien procent weet het nog niet zeker. Maar 51% van de jonge, Nederlandse tableteigenaren neemt hem dus wel mee. Dat is een verschil van net boven de twintig procent.

Smartphones

Telecompaper wijdt dit verschil aan het feit dat de jongere generatie gekluisterd zit aan hun smartphone. Van de mensen die veertig jaar of ouder zijn, heeft twee derde een mobiele telefoon (67%) en van de mensen die jonger zijn dan veertig, heeft negen op de tien (91%) mensen er eentje.

Uit het onderzoek blijkt verder dat tablets tijdens vakantie het vaakst gebruikt worden om mee te e-mailen (32%), te gamen (29%), om nieuws op te lezen (26%)  en om online toeristische informatie mee te zoeken (24%). De tablet wordt op reis het minst vaak gebruikt om mee te navigeren (7%) of om mee te werken (2%).

Vrouwen gebruiken hun tablet tijdens vakantie vaker dan mannen (32 tegenover 29 procent), maar gebruiken deze niet echt meer dan mannen voor bepaalde activiteiten. Andersom blijken mannen hun tablet tijdens vakantie wel vaker te gebruiken dan vrouwen om mee te e-mailen (38 tegenover 26 procent), om nieuws op te lezen (30 tegenover 22 procent) en om bankzaken mee te regelen (18 tegenover 12 procent).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.