Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘8.9-inch Nexus-tablet van HTC krijgt 5GB RAM en Tegra K1-processor’

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2014, 17:51 CategorieAndroid

Afgelopen maand presenteerde Google Android L en de verwachting was dat de internetgigant ook een nieuwe Nexus-tablet zou presenteren. Dit lijkt Google echter te bewaren voor een ander evenement want op het gebied van hardware bleef het stil. Ondertussen draait de geruchtenmolen echter gewoon door. Vandaag zijn wederom specificaties van de Nexus 9 opgedoken.

HTC Volantis

EVLeaks, inmiddels een betrouwbare bron voor wat betreft mobiele elektronica, heeft vandaag een ‘macro shot’ van de tablet en een aantal specificaties online gezet. Het gaat om de HTC Volantis, de codenaam die al in eerdere geruchten opdook. De tablets die we tot op heden in renders gezien hebben zijn volgens evleaks niet op de waarheid gebaseerd want de tablet zou beschikken over een unibody aluminium behuizing.

Nexus-lek-Volantis

Specificaties Nexus 9

De tablet, welke waarschijnlijk de Nexus 8.9 of Nexus 9 gaat heten, zou volgens de anonieme bron uitgerust worden met maar liefst 5GB aan werkgeheugen, al wordt dit voor de lancering mogelijk nog aangepast. Ook zou het toestel momenteel getest worden met een Qualcomm Snapdragon 810-processor maar wordt de uiteindelijke versie verscheept met een Nvidia Tegra K1-processor.

Verder zou de nieuwe Google Nexus-tablet uitgerust worden met een 8.9-inch ips lcd-display dat voorzien is van een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde, 64GB aan opslaggeheugen en BoomSound speakers. De verwachting is dat de tablet draait op Android 5.0, beter bekend als Android L, en dat de lancering in het vierde kwartaal van dit jaar plaatsvindt.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.