Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aanwijzingen voor komst nieuwe Nokia Lumia tablet gespot

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2014, 11:11 CategorieWindows

De Nokia Lumia 2520 is alweer een tijdje op de markt en dus is het niet vreemd dat er aanwijzingen opduiken voor de komst van een nieuw model. Uit documenten van het Indiase Zauba kunnen we opmaken dat er een groot aantal nieuwe Nokia Lumia tablets ingevoerd zijn welke zijn bedoeld voor testdoeleinden.

De Lumia 2520 is het eerste en laatste wapenfeit van Nokia in de tabletmarkt, althans als zelfstandig bedrijf. Nokia is onlangs namelijk overgenomen door Microsoft. De verwachting was dat het Nokia-merk zou verdwijnen maar onlangs verschenen er berichten dat Microsoft het Nokia- en Lumia-merk toch zou willen blijven gebruiken. Het bedrijf uit Redmond zou zelfs de Surface-naam willen vervangen voor Lumia.

In documenten van het Indiase Zauba zijn tablets gespot die gaan onder de naam ‘Nokia Lumia Tablet Demo Samples’. Kijkend naar het verleden zou dit wijzen op een of meerdere nieuwe modellen die getest worden. In de documenten wordt ook benadrukt dat het om tablets gaat die bedoeld zijn voor testdoeleinden en niet voor de verkoop. De waarde van de tablets bedraagt omgerekend 335 euro per stuk. Daarbij wordt een Keybad-accessoire voor omgerekend 75 euro vermeld. Mogelijk gaat het hier om een keyboard-cover zoals we bij de Nokia Lumia 2520 zagen.

Vooralsnog blijft het gissen wat we precies van Microsoft en Nokia kunnen verwachten. Microsoft zal zelf niet stilzitten wat betreft de ontwikkeling van nieuwe hardware en de kans is groot dat het bedrijf uit Redmond de goedkopere hardware onder de Lumia-vlag uitbrengt en voor de high-end hardware de Surface-naam aanhoudt. Onlangs presenteerde Microsoft nog de Surface Pro 3, welke vanaf eind augustus in de Nederlandse winkels moet liggen.

Lees ook onze Nokia Lumia 2520 review.

  • Delen:
Nokia Lumia 2520
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.