Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Aspire Switch 10 biedt ruimte voor accu in keyboard dock

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2014, 10:27 CategorieWindows

Een paar weken terug bracht Acer een betaalbare Windows 8 hybride op de markt in de vorm van de Acer Aspire Switch 10. Dit model biedt voor een prijs van 349 euro interessante specificaties, een gratis versie van Office 2013 en een keyboard dock. Een accu in het dock zien we wederom niet terug terwijl er wel ruimte voor is.

Waar we tot een jaar terug veel keyboard docks nog uitgerust zagen worden met een extra accu zien we dit nu steeds minder. Ook Asus, hét merk als het om hybriden gaat, rust zowel de Transformer Pad TF103C als de Transformer Book T100 niet uit met een extra accu in het dock. De reden hiervoor is tweeledig; fabrikanten willen hun producten zo dun mogelijk houden en moeten daarnaast door de prijsconcurrentie met zeer lage marges werken.

De Acer Aspire Switch 10 is net als de Transformer Book T100 een hybride model en beschikt over grotendeels dezelfde specificaties. Uit onze review bleek dat dit model een accuduur van 7 tot 8 uur biedt, wat niet onaardig is. Maar, als intensieve laptopgebruiker wil je natuurlijk meer en een accu in het dock kan voor velen dus een belangrijke toegevoegde waarde zijn. Uit onderzoek van UMPC blijkt dat de Aspire Switch 10 opvallend genoeg wel ruimte biedt voor deze accu.

UMPC heeft de Acer Aspire Switch 10 open geschroefd en kwam erachter dat een accu nog steeds tot de mogelijkheden behoort of juist tot de mogelijkheden behoort heeft. In de lay-out van het dock is rekening gehouden met een accu en ook de benodigde schroefgaten zijn aanwezig. De vraag is nu of Acer tijdens het design van de Aspire Switch 10 heeft besloten de accu te laten voor wat het is of dat de Taiwanese fabrikant mogelijk in de toekomst ook een variant met accu in het dock uitbrengt.

Wat vind jij van de ontwikkeling dat hybride laptops/tablets steeds minder vaak met een extra accu uitgerust worden?

  • Delen:
Acer Aspire Switch 10
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.