Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Aspire Switch 10 met full hd-display gespot

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2014, 13:44 CategorieWindows

Sinds enkele weken kun je in Nederland naar de winkel voor de Acer Aspire Switch 10, een Windows 8 hybride met keyboard dock en Intel Atom Bay Trail-processor. Dit model is te koop voor 349 euro en voor dit bedrag krijg je een 10.1-inch display met respectabele resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Het lijkt er echter op dat Acer op korte termijn een variant met full hd-display op de markt brengt.

Aspire Switch 10 met full hd-display

Op de website van Acer is namelijk deze week de Aspire Switch 10 SW5-012 opgedoken. Veel te raden laat dit model niet over want Acer heeft er een omschrijving bijgezet waar we veel uit kunnen opmaken. Zo beschikt dit model over een 10.1-inch ips lcd-display met een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie, een stuk hoger dan de 1.366 bij 768 pixels van de huidige SW5-011.

Acer-Aspire-Switch-10-full-hd

Dat is echter niet het enige want Acer rust de nieuwe versie opvallend genoeg uit met een mindere processor. Het model wat reeds in de Nederlandse winkels ligt beschikt over een Intel Bay Trail Z3745-processor, terwijl het nieuwe model het moet doen met een Intel Bay Trail Z3735F-processor. Deze chip heeft een maximale kloksnelheid van 1.83GHz en wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen 32GB of 64GB aan opslaggeheugen.

Windows 8.1 met Bing

Verder heeft acer het besturingssysteem van de Aspire Switch 10 aangepast. Het nieuwe model draait nog steeds op Windows 8.1 maar dan de Windows 8.1 met Bing-versie. Voor de eindgebruiker is deze versie exact hetzelfde maar voor fabrikanten is deze versie gratis. Zij mogen echter de standaard zoekmachine, Bing, zelf niet aanpassen. Deze aanpassing brengt ook met zich mee dat Office 2013 niet meer gratis vooraf geïnstalleerd zal zijn. In plaats daarvan krijg je een jaar lang gratis toegang tot Office 365 Personal.

Prijs en beschikbaarheid

De verwachting is dat Acer dit nieuwe model officieel presenteert tijdens IFA 2014, de beurs die begin september in Berlijn van start gaat. Over de prijs is nog niks bekend, maar er zijn al wat Nederlandse winkels die we SW5-012 online hebben staan voor prijzen van rond de 450 euro.

Lees ook onze Acer Aspire Switch 10 review.

  • Delen:
Acer Aspire Switch 10
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.