Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Aspire Switch 10 met full hd-display in september naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2014, 9:59 CategorieWindows

Vorige week dook er op de website van Acer een nieuwe variant van de Aspire Switch 10 op. Het nieuwe model beschikt over een full hd-display en komt met een andere processor dan het model dat reeds in de Nederlandse winkels ligt. Inmiddels heeft Acer het bestaan bevestigd en geeft aan dat de nieuwe hybride Windows 8 tablet vanaf september in Nederland te koop zal zijn.

Acer Aspire switch 10

De Acer Aspire Switch 10 werd begin dit jaar door de Taiwanese fabrikant gepresenteerd. Dit model is een zogenaamde hybride laptop/tablet, bestaande uit een display en een keyboard dock. Het model dat reeds in Nederland te koop is beschikt onder meer over een 10.1-inch ips lcd-display met een 1.366 bij 768 pixels resolutie, een Intel Bay Trail Z3745-processor, 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, Windows 8.1-software en een gratis versie van Office 2013.

De nieuwe variant van de Aspire Switch 10 biedt een hogere resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels maar is ook uitgerust met een andere processor. Deze keer is gekozen voor de Intel Bay Trail Z3735F-chip met een kloksnelheid van 1.83GHz. De kloksnelheid ligt iets lager dan die van de Z3745 maar deze chip biedt wel ondersteuning voor sneller en zuiniger werkgeheugen.

Ook op het gebied van software lijkt een belangrijke wijziging doorgevoerd te worden. Windows 8.1 wordt namelijk vervangen door Windows 8.1 met Bing, een versie die voor de eindgebruiker weinig verschilt maar voor de fabrikant betekent dat de standaard zoekmachine niet aangepast mag worden. Ook wordt de gratis versie van Office 2013 waarschijnlijk vervangen door een jaarabonnement op Office 365 Personal.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Acer Aspire Switch 10 moet vanaf september in de Nederlandse winkels liggen. De adviesprijs van dit model is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Acer Aspire Switch 10
Windows 8

Reacties

  1. Michel
    14 september, 2014 om 16:38

    Vandaag opgehaald bij BCC voor €329,–

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.