Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Afbeeldingen, prijs en lanceerdatum Nvidia Shield tablet gelekt

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2014, 11:45 CategorieAndroid

De Nvidia Shield is één van de meest besproken tablets van dit moment, al heeft Nvidia het toestel nog steeds niet officieel aangekondigd. Eerder deze week verscheen echter de eerste afbeelding online en ook lijken de specificaties zo goed als bekend. Vandaag zijn er presentatieslides opgedoken die de specificaties bevestigen en informatie geven over de prijs en beschikbaarheid.

De Nvidia Shield tablet is de opvolger van de Shield-console die vorig jaar uitgebracht werd. De tablet is speciaal ontwikkeld voor het spelen van games, zowel via de Google Play Store als via een PC-streamingdienst. De Shield is een stand-alone tablet met specificaties voor optimale gaming-prestaties maar kan voorzien worden van een losse controller voor optimale bediening.

Uit de presentatieslides, gelekt door Videocardz, kunnen we opmaken dat de Nvidia Shield tablet op 14 augustus gelanceerd zal worden in Europa. De 16GB-versie krijgt een prijs van 299 dollar en de 32GB-versie, welke ook over 4G/LTE beschikt, komt in de winkels te liggen voor 399 dollar. In Nederland komt dit waarschijnlijk neer op respectievelijk 299 euro en 399 euro.

Qua specificaties hebben we het meeste al eens voorbij zien komen. De tablet beschikt over een 8-inch ips lcd-display met een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie, een Nvidia Tegra K1 quadcore-processor met een kloksnelheid van 2.2GHz, 2GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan opslaggeheugen. Verder is de tablet voorzien van twee camera’s, een microUSB- en microHDMI-poort, een microSD-kaartlezer, een stylus, Bluetooth 4.0 en WiFi. De optionele controller, welke draadloos met de tablet verbonden kan worden, krijgt een prijs van 59 dollar. Het geheel draait op Android 4.4 KitKat.

De verwachting is dat Nvidia de Shield tablet op 22 juli officieel aankondigt en meer informatie vrijgeeft over de beschikbaarheid in Nederland.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.