Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Allwinner komt met 64-bit-processors voor goedkope tablets

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2014, 11:44 CategorieHardware

Komende herfst moet Android L, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem, verschijnen. Deze versie is geoptimaliseerd voor 64-bit-processors en natuurlijk spelen chipfabrikanten hier nu massaal op in. Ook Allwinner, voornamelijk bekend van chips in goedkope tablets, komt met meerdere 64-bit-processors.

Allwinner

Allwinner laat deze week weten dat het bedrijf eind dit jaar verschillende 64-bit-processors voor budgettablets op de markt brengt. De chips zijn gebaseerd op de ARMv8a-architectuur maar voor de rest heeft Allwinner nog geen specificaties bekendgemaakt. De verwachting is dat Allwinner ARM Cortex A53-kernen gebruikt.

Nu ook Allwinner 64-bit-processors aangekondigd heeft hebben nagenoeg alle grote chipfabrikanten hun plannen voor de komende maanden bekendgemaakt. In de afgelopen maanden hebben onder meer Qualcomm, Intel, Marvell en Mediatek 64-bit-processors aangekondigd die eind dit jaar of begin volgend jaar moeten verschijnen.

64-bit-software en -processors

De huidige Android smartphones en tablets draaien nagenoeg allemaal op een 32-bit-processor en een 32-bit-versie van Android. Een 64-bit-processor geeft fabrikanten van tablets en ontwikkelaars van software meer mogelijkheden. Zo kan er meer werkgeheugen gebruikt worden in tablets en kunnen toepassingen die veel rekenkracht vragen sneller draaien. Er kan meer data in één actie verwerkt worden. De software moet dit echter wel ondersteunen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.