Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple en IBM gaan samenwerken op zakelijke markt

Geschreven door
Geplaatst op16 juli 2014, 9:46 CategorieApple

Apple en IBM gaan samenwerken op de zakelijke markt. IBM gaat zakelijke apps en diensten te ontwikkelen voor Apple’s hardware. Door deze combinatie kan zowel Apple als IBM straks direct het complete pakket verkopen aan bedrijven; goede hardware met de benodigde apps, diensten en andere ‘zakelijke’ oplossingen.

Dit nieuws werd gisteren bekend gemaakt door beide bedrijven, er zijn geen details geopenbaard die betrekking hebben op de financiële kant van deze deal. Het is overigens niet ondenkbaar dat het hier met gesloten beurs gaat want beiden partije lijken een hoop te winnen te hebben bij deze samenwerking. IBM is het laatste decennium uitgegroeid tot de belangrijkste speler in de enterprise-markt en Apple’s grip op de high-end kant van de smartphonemarkt lijkt onverminderd. Door nu de benodigde software samen te brengen met de hardware die de werknemers lijken te prefereren worden er meerdere vliegen in één klap geslagen.

Apps van IBM bestrijken een breed spectrum maar vooral de verschillende analytische oplossingen zijn erg belangrijk. De eerste, speciaal voor deze deal, gemaakte en geoptimaliseerde apps zullen in 2015 verschijnen en zullen gericht zijn op markten als de reis-, bank-, telecommunicatie en verzekeringsbranch. Natuurlijk zullen ook de verschillende cloud services van IBM een belangrijke rol gaan spelen. 100.000 vertegenwoordigers zullen deze nieuwe deal gaan verkopen in de zakelijke markt.

Naast met zijn bestaande hardware en software komt Apple ook met een vernieuwde en speciale zakelijke AppleCare voor bedrijven. Onder deze nieuwe AppleCare valt onder andere een 24/7 uurs service waar medewerkers van IBM naar een bedrijf kunnen komen om op locatie de nodige support te bieden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.