Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple iPad Pro met 12.9-inch display verschijnt dit jaar nog’

Geschreven door
Geplaatst op16 juli 2014, 10:45 CategorieiPad

De maand oktober staat al bijna weer voor de deur en dus komen we steeds dichterbij de lancering van nieuwe iPads, dat is althans als we de geruchten mogen geloven. De verwachting is dat Apple een nieuwe iPad Air, een nieuwe iPad mini en mogelijk zelfs een grote iPad Pro op de markt brengt.

Over de nieuwe iPad Air en iPad mini gaan al een tijdje geruchten. Als we deze mogen geloven hoeven we niet heel veel bijzonders te verwachten. Apple maakt beide tablets waarschijnlijk weer iets slanker en lichter, en de kans is groot dat beide modellen ook over Touch ID, de vingerafdrukscanner die we ook op de iPhone 5S vinden, beschikken. Daarnaast worden beide iPads waarschijnlijk uitgerust met een weer iets krachtige processor. Het enige dat we zeker weten is dat de tablets draaien op het eerder dit jaar aangekondigde iOS 8.

Er gaan ook al maanden geruchten over een iPad Pro, ontwikkeld voor de zakelijke markt en voor studenten. Het gaat echter op en neer; de ene keer weten bronnen uit de industrie te melden dat de tablet uitgesteld is, de andere keer geven ze aan dat we de tablet dit jaar nog kunnen verwachten. Vandaag komt het gerucht van het Chinese Economic Daily News. De website baseert zich op anonieme bronnen uit de productieketen van Apple.

Volgens de website kunnen we, ondanks eerdere geruchten over een lancering in 2015, dit jaar toch nog een grotere iPad verwachten. De iPad Pro, zoals de tablet mogelijk gaat heten, zou samen met een nieuwe iPad mini en iPad Air in oktober gepresenteerd worden. De verwachting is dat de iPad Pro is uitgerust met een 12.9-inch display dat ideaal is voor studenten die bijvoorbeeld notities willen maken. Ook voor bedrijven moet een groter model uitkomst bieden, zeker nu Apple en IBM een samenwerking zijn aangegaan waardoor Apple’s hardware met zakelijke toepassingen geleverd zal worden.

Vooralsnog blijft het natuurlijk gissen. Apple heeft zelf nog niks aangekondigd en heeft ook nog niet bekendgemaakt dat er in oktober überhaupt een presentatie zal plaatsvinden.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.