Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple komt dit jaar met een nog dunnere iPad mini

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2014, 14:10 CategorieiPad

Op dit moment wijst alles er nog op dat Apple ook dit jaar, net als ieder jaar, zijn huidige productaanbod van iPhones en iPads gaat verversen in de herfst, dus ook dit jaar. In het derde kwartaal worden via een of meerdere speciale presentaties de nieuwe versies van de producten getoond, zodat er dan rond de kerstvakantie-periode een goede voorraad beschikbaar is om gekocht te worden.

Nieuwe iPad mini is misschien wel dunner

Een van de doelen bij het verversen van huidige producten is doorgaans het dunner en lichter maken van een product. Volgens de laatste geruchten van United Daily News is juist die insteek ook dit jaar weer een van Apple’s doelen. Volgens de geruchten is het mogelijk dat Apple met een misschien wel 33% dunnere iPad mini op de markt gaat komen. 30% minder dan de 7.5 mm die de iPad mini nu meet, rond de 5.5 millimeter dus. Het lijkt een kwestie van tijd voordat producten, net als vroeger, weer namen krijgen als de Motorola Razr, maar dan ook echt zo dun zijn dat ze bijna scherp te noemen zijn.

Dezelfde bron weet ook te melden dat Apple dit jaar ook (weer) een vernieuwing van de de iPad Air op de planning heeft, voor het gemak denken we daar maar even over als de iPad Air 2. De grote iPad waar soms over gesproken wordt lijkt dit jaar niet het daglicht te gaan zien, dat is althans wat de bronnen dit keer vertellen. Deze ‘iPad Pro’ zou gericht zijn op zakelijke gebruikers en studenten, met name door zijn formaat van 12.9-inch. Laten we overigens voorop stellen dat Apple zoals altijd nog helemaal niks bevestigd heeft.

  • Delen:
Apple iPad mini retina
iOS
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.