Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos introduceert Android KitKat-tablets met beroerde specs

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2014, 13:38 CategorieAndroid

Archos is al sinds het prille begin van de tabletmarkt nadrukkelijk aanwezig. De Franse fabrikant introduceert met regelmaat nieuwe modellen maar de laatste tijd zien we helaas weinig interessants meer verschijnen. Vandaag zijn twee nieuwe tablets in de Copper-serie vroegtijdig gelekt en ook daar worden we niet erg enthousiast van.

De collega’s van Arctablet hebben informatie en afbeeldingen van de nieuwe Archos Copper-serie in handen gekregen. Kijkend naar de specificaties gaat het om echte budgetmodellen, gebaseerd op goedkope tablets van Chinese fabrikanten. De serie bestaat uit twee modellen; de 70 en 101 Copper.

De Archos 70 Copper is een 7-inch tablet met een tn-display dat voorzien is van een 1.024 bij 600 pixels resolutie. Verder is de tablet uitgerust met een MediaTek MTK8312 dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.3GHz, 512MB aan werkgeheugen en maar 4GB aan opslaggeheugen. Gelukkig is er een microSD-kaartlezer aanwezig om dit geheugen uit te breiden. Opvallend is dat de tablet is uitgerust met dual-sim ondersteuning, iets waarvan je het nut op een tablet in twijfel kunt trekken.

Archos-Copper-tablets

De Archos 101 Copper is het 10.1-inch model maar de resolutie van 1.024 bij 600 pixels is ook op deze tablet te vinden. Wel is het werkgeheugen met 1GB en het opslaggeheugen met 8GB iets groter. Beide tablets draaien op Android 4.4 KitKat, wellicht het enige pluspunt.

Het 7-inch model krijgt een adviesprijs van 89 euro mee, terwijl het 10.1-inch model voor 149 euro in de winkels zal liggen. Wanneer de tablets naar Nederland komen is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.