Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus brengt Padfone S met 4G en 8.9-inch tablet naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2014, 10:42 CategorieAndroid

Afgelopen mei dook de Asus Padfone S voor het eerst op tijdens Computex 2014 en vandaag heeft Asus de nieuwste Padfone officieel voor Nederland aangekondigd. Het toestel, bestaande uit een 5-inch smartphone en een 8.9-inch tablet, moet deze zomer nog in Nederland verschijnen.

Asus New Padfone

De Asus Padfone-serie bestaat al een tijdje maar lijkt in Nederland nog niet echt aan te slaan. Het meest recente model, de New Padfone, is al een tijdje in Nederland te koop maar is zeer beperkt beschikbaar. In onze review wist de New Padfone echter wel te overtuigen.

Padfone S

Asus doet nu een nieuwe poging om de Nederlandse consument te overtuigen van het Padfone-concept. De Taiwanese fabrikant brengt de Padfone S naar Nederland, een iets kleinere versie met waarschijnlijk ook een aantrekkelijker prijskaartje. Dit nieuwe model maakt gebruik van hetzelfde principe als zijn voorgangers; een smartphone die achterin een tablet geschoven kan worden om op groot scherm te kunnen werken.

Asus-Padfone-S-56

De Padfone S bestaat uit een 5-inch smartphone en een 8.9-inch tablet. De smartphone is de ‘brains’ van het geheel en beschikt over de belangrijkste onderdelen. Zo is er een Qualcomm Snapdragon 801-processor met een kloksnelheid van 2.3GHz aan boord, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat uitgebreid kan worden met een microSD-kaart. De smartphone is uitgerust met een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie, een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel webcam. Ook is de smartphone voorzien van ondersteuning voor 4G/LTE-netwerken, WiFi, gps en Bluetooth 4.0 met NFC. Voor het draadloos opladen van de smartphone wordt de Qi-standaard ondersteund.

Asus-Padfone-S-4

De tablet is voorzien van een 8.9-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en dient eigenlijk puur als monitor voor de smartphone. De tablet is dus zelf niet uitgerust met een processor, werkgeheugen of opslaggeheugen. Je kunt de tablet dan ook alleen gebruiken wanneer de smartphone achterin het toestel geschoven wordt. De tablet beschikt wel over een eigen 1 megapixel camera aan de voorzijde en een 4.990mAh accu.

De Padfone S draait op Android 4.4 KitKat, de op het moment van schrijven meest recente versie van Android die beschikbaar is voor consumenten. Over Android heeft Asus de eigen ZenUI gelegd. Deze skin past onder meer de vormgeving van de notificatie- en instellingenmenu’s aan. Ook levert de Taiwanese fabrikant verschillende zelf ontwikkelde apps mee.

Prijs en beschikbaarheid

De Asus Padfone S moet na de zomer in de Nederlandse winkels komen te liggen. Helaas kan Asus nog niet vertellen wat er voor dit model betaald moet worden.

  • Delen:
Asus Padfone S
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.