Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus publiceert promotievideo Transformer Pad TF303K

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2014, 10:23 CategorieAndroid

Op het YouTube-kanaal van Asus is deze week een nieuwe hybride tablet gespot. In een promotievideo wordt de Transformer Pad TF303K met onder meer Android 4.4 KitKat en een Qualcomm Snapdragon-processor getoond.

Afgelopen maand introduceerde Asus de nieuwe Transformer Pad TF103 in Nederland. Dit middenklasse model heeft een prijs van 279 euro en beschikt over weinig indrukwekkende specificaties. Maar, we weten al dat Asus ook aan een geavanceerdere versie werkt in de vorm van de Transformer Pad TF303CL. Dit model is uitgerust met een een Intel Bay Trail-processor en een full hd-display.

De Transformer Pad TF303CL is nog niet officieel aangekondigd maar op het YouTube-kanaal van Asus is deze week een licht afwijkende versie van dit model opgedoken. De Taiwanese fabrikant heeft een video online gezet van de Transformer Pad TF303K. De letter ‘K’ verwijst meestal naar de kleur zwart maar deze Transformer Pad wijkt op meer punten af van de TF303CL.

Uit de video kunnen we opmaken dat de Transformer Pad TF303K over nagenoeg hetzelfde design beschikt als de TF303CL, met een plastic cover en een aluminium toetsenbord. Ook het display heeft hetzelfde 10.1-inch formaat en dezelfde full hd-resolutie meegekregen. Onder de motorkap zien we echter een Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor in plaats van de Intel Bay Trail-processor terug. Deze chip heeft een kloksnelheid van 1.5GHz en is alweer twee jaar op de markt.

Asus-Transformer-Pad-TF303K-2

Verder beschikt de Transformer Pad TF303K over 2GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, WiFi dual-band met ondersteuning voor Miracast en Android 4.4 KitKat met daar overheen de ZenUI-skin die door Asus zelf ontwikkeld is. Deze skin voert onder meer een nieuw design voor de instellingen- en notificatiemenu’s door en brengt een aantal door Asus zelf ontwikkelde apps naar de tablet. Onze ervaringen met deze skin vind je in de Asus Transformer Pad TF103 hands-on review.

Helaas is nog niet bekend of de Transformer Pad TF303K naar Nederland komt en wat ervoor betaald moet worden. Asus heeft de hybride tablet nog niet eens officieel voorgesteld.

  • Delen:
Asus Transformer Pad TF103C
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. Gerard
    04 juli, 2014 om 13:54

    Vreemd dat ASUS weer op het verkeerde paard dreigt te wedden. Nmm zit de grootste groei (en dus geld) bij de verkoop van Windows tablets/hybrids. Daar heeft ASUS dan wel een redelijke tablet (vooral het kleine werkgeheugen en de matige resolutie), maar een high-end tablet voor een redelijke prijs ontbreekt.
    Na de TF-101 (nog steeds uitstekend!!) heeft ASUS geen vergelijkbare hoge kwaliteit tablet/hybride meer geproduceerd. Veel vooral vreemde probeersels, maar geen bestseller. Jammer.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.