Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Transformer Book T100 krijgt snellere chip en witte afwerking

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2014, 11:47 CategorieWindows

Het was al een tijdje bekend dat Asus met een licht gewijzigde variant van de Transformer Book T100 zou komen maar vandaag is het nieuwe model pas officieel in Nederland gelanceerd. Vanaf maandag moet de Transformer Book T100TA met een wit design en een snellere processor in de Nederlandse winkels liggen.

Snellere versie Transformer Book T100

De Asus Transformer Book T100 is één van de populairste Windows 8 hybriden van dit model. Dit komt met name door de aantrekkelijke prijsstelling. Voor een bedrag van 349 euro krijg je namelijk een volledig uitgeruste tablet, een keyboard dock, Windows 8.1-software en een gratis versie van Office 2013. In onze Asus Transformer Book T100 review waren we ook zeer enthousiast.

Vandaag kondigt Asus aan dat de T100 een processor-upgrade krijgt. In het nieuwe model wordt de Intel Atom Z3740 Bay Trail-processor vervangen voor een Intel Atom Z3775 Bay Trail-chip met een kloksnelheid van 2.39GHz. Deze chip is iets energiezuiniger maar tegelijkertijd ook krachtiger. Daarbij heeft het grafische gedeelte een kleine upgrade gekregen met de Gen7 LP grafische processor.

Wat betreft de overige specificaties verandert er niks. De Transformer Book T100 beschikt nog steeds over een 10.1-inch ips lcd-display met een 1.366 bij 768 pixels resolutie, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaartlezer uitgebreid kan worden, Wifi 802.11a/b/g/n en Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, een microUSB-poort en een keyboard dock met volledige USB 3.0-poort. Ook wordt nog steeds een gratis versie van Office 2013 Home & Student Edition meegeleverd.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe variant van de Asus Transformer Book T100 vervangt het model dat momenteel in de winkels ligt. De adviesprijs van 349 euro blijft ongewijzigd. Mocht je voor deze hybride willen gaan dan adviseren we goed te kijken of je het nieuwe model met betere processor voor je hebt.

  • Delen:
ASUS Transformer Book T100 (T100TA)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.