Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Transformer Pad TF303CL met 4G te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2014, 15:03 CategorieAndroid

Hoewel Asus nog niks officieel aangekondigd heeft ligt de nieuwe Transformer Pad TF303CL al in de Nederlandse winkels. De tablet, in eerste instantie alleen los te koop, heeft een prijs van 399 euro meegekregen. Hiervoor krijg je onder meer een 4G-module voor snel mobiel internet, Android 4.4 KitKat-software en een hoge resolutie display.

Asus Transformer Pad TF303CL kopen

De Transformer Pad-serie van Asus staat natuurlijk bekend om het hybride design waarbij een toetsenbord dock met het display gekoppeld kan worden. Ook de TF303CL voldoet hieraan maar deze keer kiest de Taiwanese fabrikant ervoor om de tablet en het dock (ook) los te verkopen. De tablet met 16GB aan opslaggeheugen en standaard 4G-connectiviteit ligt reeds bij onder meer Tabletcenter.nl in de schappen voor een prijs van 399 euro.

Asus bracht onlangs de Transformer Pad TF103C op de Nederlandse markt. Deze hybride tablet is een echt instapmodel met een aantrekkelijk prijskaartje van 279 euro. De lage prijs zie je onder meer terug in de lage resolutie van het scherm, de rekenkracht en het feit dat het om een WiFi-only model gaat. Voor diegenen die wat meer verwachten van de prestaties, een hogere resolutie zoeken en ook onderweg willen werken is er de Transformer Pad TF303CL.

Asus-TF303CL

De Asus Transformer Pad TF303CL beschikt net als zijn goedkopere broer over een 10.1-inch ips lcd-display maar dan met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Onder de motorkap zien we verder een Intel Atom Bay Trail Z3745-processor met een maximale kloksnelheid van 1.8GHz terug, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

Ook is de tablet voorzien van een microUSB-poort voor het koppelen van accessoires of een pc, een microHDMI-poort voor het koppelen van een extern display, twee camera’s, stereo luidsprekers en een 2.500mAh batterij die ervoor moet zorgen dat je een dag vooruit kunt met een volle lading. De tablet draait op Android 4.4 KitKat met daar overheen de ZenUI-interface die door Asus zelf ontwikkeld is. Naast een aantal aanpassingen in de vormgeving van Android krijg je toegang tot verschillende door Asus ontwikkelde apps.

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt Asus Transformer Book TF303CL bij onder meer Tabletcenter.nl kopen voor 399 euro. Let wel; dit is dus de prijs voor alleen de tablet. Het keyboard dock wordt los verkocht en zal later in de schappen liggen. Wat hiervoor betaald moet worden is helaas nog niet duidelijk maar wij gaan uit van minimaal 100 euro. Wil je meer weten over deze tablet? Neem dan de productpagina van de Transformer Book TF303CL door. Hier vind je alle specificaties, features en prijzen.

 • Delen:
Asus Transformer Pad TF303CL en TF303K
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. john
  29 juli, 2014 om 18:55

  Is het ook mogelijk om een dock aan te sluiten van bv oudere tf tabletten?

  • Martijn Chel
   29 juli, 2014 om 19:22

   Helaas is dat niet duidelijk maar ik ga er niet vanuit.

 2. Peter
  29 juli, 2014 om 20:02

  Op de productpagina spreken jullie bovenaan van een 1.3GHZ processor, en in het artikel (net zoals hier) over een 1.8 GHZ … typfoutje? Of lees ik het niet goed? ;-)
  Gewoon ter info. Vriendelijke groeten.

  • Martijn Chel
   29 juli, 2014 om 20:06

   Er staat maximaal in het artikel, dus je tweede antwoord :)
   De 1.3GHz is de gemiddelde kloksnelheid.

   • Peter
    29 juli, 2014 om 20:08

    Dankjewel. En sorry voor de melding. Tja, een dagje ouder worden hé ;-)

   • Martijn Chel
    29 juli, 2014 om 23:18

    Wordt gewaardeerd hoor :)

 3. Evert
  30 juli, 2014 om 13:44

  Van de week Asus gemaild wanneer deze tablet beschikbaar komt. Helaas kunnen ze geen datum zeggen. Het blijft wel raar dat Coolblue deze tablet heeft. Zelf is deze niet leverbaar in het buitenland en op de asus eshop.
  Ik heb vermoeden dat dit niet de officiële tablet 303CL is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.