Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus verbreedt aanbod met goedkopere versie Transformer Book T100

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2014, 11:21 CategorieWindows

De Asus Transformer Book T100 is een van de best verkopende Asus producten. Deze Windows 8.1 tablet/laptop hybride is zelfs zo populair dat Asus het apparaat in verschillende configuraties op de markt brengt. Zo is er een versie met een extra HDD in het toetsenbord dock, heeft Asus een snellere uitvoering gelanceerd en zagen we vorige week een versie met 4G/LTE voorbij komen. Nu lijkt Asus het aanbod aan de onderkant uit te gaan breiden.

Goedkopere versie Asus Transformer Book T100

De nieuwe versie van de Asus Transformer Book T100 gaat op een paar punten wat kosten besparen. Zo wordt er een goedkopere chipset verwerkt in deze versie, de Intel Atom Z3735G. Ook LTE ontbreekt (natuurlijk) in deze versie en dus moet je het als gebruiker met WiFi doen. Asus maakt ook gebruik van de nieuwe mogelijkheid om Windows 8.1 gratis te gebruiken. In ruil voor een gratis licentie is de zoekmachine van Microsoft (Bing) als standaard machine ingesteld en mag dat niet veranderd worden door de fabrikaten (wel door eindgebruikers). Het dock dat bij deze uitvoering geleverd wordt is ook niet voorzien van een extra harde schijf. Door deze combinatie van keuzes en besparingen kan Asus deze nieuwe versie, op dit moment in ieder geval in Duitsland, aanbieden voor 290 euro.

Er zijn natuurlijk ook een set specificaties die deze goedkopere versie deelt met de andere uitvoeringen, zoals het 10.1-inch IPS paneel met een resolutie van 1366 x 768 pixels, 32 GB opslaggeheugen, de webcam en de HDMI-uitgang. Ook het dock bij de T100TA is voorzien van een volledig formaat USB 3.0 aansluiting. Een overzicht van alle specificaties vind je op de productpagina van de Asus Transformer Book T100.

Prijs en beschikbaarheid in Nederland

Of deze goedkopere versie van de Transformer Book T100 ook naar Nederland komt is nog niet duidelijk. Natuurlijk hebben we deze vraag voorgelegd aan Asus Nederland en zodra we reactie hebben zullen we dit bericht updaten met het antwoord.

 • Delen:
ASUS Transformer Book T100 (T100TA)
Windows 8

Reacties

 1. Gerard
  31 juli, 2014 om 14:57

  Geen interesse in een goedkopere versie, maar als je toch bezig bent met vragen stellen aan ASUS;ik denk dat er heeeeeel veeeeeeel mensen geïnteresseerd zijn in een iets duurdere versie met een Full HD scherm en minimaal 64GB (meer is nog beter).

 2. jphk
  01 augustus, 2014 om 12:29

  Volkomen mee eens.Gr.Jo

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.