Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Berichten versturen via Facebook voortaan alleen via Messenger-app

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2014, 9:43 CategorieApplicaties

Als je berichten, ook wel chat-berichten genoemd, via Facebook wilt versturen dan kan dit al een tijdje via de normale Facebook-app en de speciaal hiervoor ontwikkelde Messenger-app. Binnenkort is het versturen van berichten echter alleen nog mogelijk wanneer je deze speciale Messenger-app installeert, de functie verdwijnt namelijk uit de normale Facebook-app.

Facebook laat vandaag weten dat het binnenkort verplicht wordt om de Messenger-app te gebruiken wanneer je berichten wilt versturen naar of wilt chatten met andere Facebook-gebruikers. Alle gebruikers krijgen op korte termijn een melding in de normale Facebook-app te zien waarin aangegeven wordt dat voor het gebruik van de chat-functie de Messenger-app gedownload moet worden.

Het voordeel, volgens het sociale netwerk, is dat mensen sneller reageren op berichten wanneer ze via deze speciale app verstuurd worden. Daarnaast biedt de app extra mogelijkheden als bijvoorbeeld het versturen van video’s. Voor tabletgebruikers met een iPad blijft de berichtenfunctie voorlopig gewoon bestaan, voor iPhone- en Android-gebruikers wordt het verplicht de Messenger-app te downloaden. Ook wanneer je Facebook via de browser gebruikt kun je berichten blijven versturen zoals je gewend bent. Via onderstaande links kun je de Messenger-app gratis downloaden.

 • Facebook Messenger
 • Delen:

Reacties

 1. evelyn loonstra
  07 november, 2015 om 23:38

  Jammer,, gelijk een bericht sturen is prettiger.

 2. staf
  13 juni, 2016 om 12:18

  Is het mogelijk dat je messenger onderling kunt gebruiken , enkel voor berichten te sturen/ontvangen, zonder dat je gsm nr verschijnt bij tegenstander ?

  mvg
  staf

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.