Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bestaan Nvidia Shield Tablet wederom bevestigd

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2014, 15:54 CategorieAndroid

Het kon eigenlijk al niet meer ontkend worden maar vandaag is wederom bevestigd dat Nvidia werkt aan een eigen tablet. Het model gaat onder de naam Nvidia Shield en maakt waarschijnlijk op korte termijn zijn opwachting.

Nvidia Shield Tablet bevestigd

Er gaan al maanden geruchten dat Nvidia werkt aan een tablet speciaal voor het spelen van games. De tablet dook een aantal weken gelden voor het eerst op in benchmarks. Hier droeg het de naam Mocha, maar dit was vermoedelijk slechts een codenaam. Niet veel later wisten diverse bronnen te melden dat de tablet de naam Shield Tablet zou krijgen, een naam die deze week door de chipfabrikant zelf bevestigd wordt.

Begin vorige maand plaatste Nvidia zelf een pagina online op de Tegrazone website. Hier werd de Shield Tablet genoemd maar verschenen geen specificaties of afbeeldingen. Ook haalde Nvidia de pagina snel weer online maar het bestaan van de tablet leek bevestigd. Vandaag is de tablet opgedoken op de website van het Global Certified Forum (GCF). Uit deze vermelding kunnen we de naam Shield Tablet opmaken en bovendien heeft de organisatie via Twitter het bestaan bevestigd. Overigens wordt in deze tweet gesproken over een notebook/tablet, wat mogelijk bekent dat Nvidia een controller of keyboard meelevert.

Specificaties

Qua specificaties is nog niks bevestigd maar als we alle geruchten samenpakken valt een goed beeld van de tablet te schetsen. Zo zou de Nvidia Shield Tablet beschikken ver een 7.9-inch ips lcd-display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels en aangestuurd worden door de Tegra K1-processor van de Amerikaanse chipfabrikant. Verder zou de tablet beschikken over 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 7 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde, WiFi en GPS. Hier mogen we vandaag 3G of 4G aan toevoegen want het Global Certification Forum keurt alleen apparaten die hierover beschikken.

Software en beschikbaarheid

De Nvidia Shield Tablet draait op Android 4.4 KitKat met toegang tot de gaming-portal van Nvidia. Ook is er toegang tot GameStream waarmee spellen die voor de PC ontwikkeld zijn op de tablet gespeeld kunnen worden. Wanneer Nvidia de tablet officieel lanceert en wat ervoor betaald moet worden is momenteel nog onduidelijk.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.