Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Betaalbare Huawei MediaPad 7 Youth2 verschijnt eindelijk op de markt

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2014, 10:57 CategorieAndroid

Het is inmiddels al ruim een half jaar geleden dat we de Huawei MediaPad 7 Youth2 voor het eerst officieel zagen op de website van de Chinese fabrikant. Daarna hebben we er niks meer van vernomen maar inmiddels zijn de eerste winkels begonnen met de verkoop van de tablet. Dit model wordt verkocht voor een prijs van omgerekend 135 euro.

De Huawei MediaPad 7 Youth2 is, zoals de naam al doet vermoeden, de opvolger van de eerste generatie en wordt wederom in de markt gezet als budgettablet voor diegenen die mobiel willen zijn. De tablet kan dan ook verbinding maken met mobiel internet dankzij de geïntegreerde 3G-module.

Verder is de tablet voorzien van een 7-inch ips lcd-display met een 1.024 bij 600 pixels resolutie, een Qualcomm Snapdragon 200-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz, een Adreno 302 grafische processor, 1GB aan werkgeheugen en maar 4GB aan opslaggeheugen. Dit opslaggeheugen is echter met een microSD-kaart wel uit te breiden.

De tablet draait op Android 4.3 Jelly Bean maar krijgt mogelijk een update naar het recente Android 4.4 KitKat. Voor draadloze communicatie is 3G, WiFi 802.11n, gps en Bluetooth aan boord. Aan de voorzijde bevindt zich een 0,3 megapixel webcam en aan de achterzijde een 3 megapixel camera voor foto’s en video’s.

In India wordt de Huawei MediaPad 7 Youth2 door Amazon reeds aangeboden voor een omgerekende prijs van 135 euro. De verwachting is dat de tablet na de zomer ook de Europese markt bereikt en hier voor zo’n 150 euro gekocht kan worden. Mogelijk presenteert Huawei de tablet tijdens IFA 2014 officieel.

Dit jaar worden overigens ook nog twee andere tablets van Huawei op de Nederlandse markt verwacht. In februari presenteerde het bedrijf namelijk de high-end MediaPad X1 7.0 en de middenklasse MediaPad M1 8.0.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.