Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome Beta voor Android krijgt Material Design

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2014, 10:52 CategorieAndroid

Google is druk bezig met de voorbereidingen voor de uitrol van Android L, de nieuwste versie van Android die na de zomer moet verschijnen. Android L krijgt een compleet nieuw design dat Google omschrijft als Material Design. Natuurlijk moeten dan ook alle apps en diensten van het bedrijf een make-over in dezelfde stijl krijgen. Eerder deze week begon Google met de uitrol van een nieuw design voor de Play Store en vandaag is Chrome Beta voor Android aan de beurt.

Google laat vandaag weten dat Chrome Beta, de beta-versie van de Chrome-browser voor Android, een update krijgt. De update brengt het Material Design naar de applicatie, wat inhoudt dat er meer witruimte gebruikt wordt, de algemene stijl rustiger en overzichtelijker is, en nieuwe animaties ingezet worden die het gebruik vloeiender en natuurlijker maken. Je zou kunnen zeggen dat het design een stuk ‘platter’ is, iets dat we ook terugzien in het nieuwe icoon van de applicatie.

Chrome-Beta-Material-Design

Naast het nieuwe design brengt de update verschillende stabiliteits- en snelheidsverbeteringen, en heeft Google het inloggen vereenvoudigd. Deze laatstgenoemde verbetering maakt het mogelijk automatisch in alle Google-apps in te loggen wanneer je de browser gebruikt. De update wordt zoals altijd in fasen uitgerold dus het kan even duren voordat je de update op je toestel binnenkrijgt. Wanneer het nieuwe design naar de standaard Chrome-browser komen is nog niet bekend maar meestal gaat hier een paar maanden overheen.

Lees meer over alle nieuwigheden in Android L.

  • Chrome Beta

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.