Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De MediaTek MT6795 is een 64-bit Octa-core LTE processor

Geschreven door
Geplaatst op16 juli 2014, 11:32 CategorieHardware

Het Taiwanese MediaTek heeft gisteren een nieuwe processor aan zijn productlijn toegevoegd. De nieuwe processor neemt meteen te toppositie in het aanbod van MediaTek en dus mag je een paar mooie specs verwachten van deze nieuwe chip.

MediaTek MT6795

De belangrijkste features en specificaties van de nieuwe processor:

  • 8 core processor met een kloksnelheid van 2.2 GHz
    • Alle 8 cores zijn op volledige kracht, tegelijkertijd, te gebruiken
  • 64-Bit
  • LTE/4G-ondersteuning
  • LPDDR3 RAM geheugen met een 933Mhz busnelheid
  • Ondersteuning voor verschillende draadloze oplaad-protocollen

En natuurlijk is er nog meer, het bovenstaande is alleen maar het belangrijkste. Maar de nieuwe MediaTek processor is ook in staat om nieuwe (hogere) resolutie schermen aan te sturen en kan dat doen met een hoge 120 frames per seconde. De processor moet ook nog eens snel genoeg zijn om videobeelden te verwerken die met 480 frames per seconde worden opgenomen. Wow.

Natuurlijk gaan we hier puur op de specsheet af van de fabrikant zelf, een persbericht dat je zelf kan lezen via de bronlink onderaan dit artikel. Hoe de nieuwe processor zich in de praktijk gaat gedragen is nog maar de vraag, en aangezien de processor zo op het eerste oog vooral geschikt is voor high-end smartphones kan het zomaar even duren voordat wij de eerste tablet met deze krachtbron in handen hebben.

Maar met de specificaties op zichzelf geeft MediaTek een duidelijk signaal mee te willen spelen met de grote jongens, niet alleen qua volume (dat ze al doen met hun middensegment processors) maar nu ook met de mogelijke prestaties en toepassingen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.