Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell Venue 7 tablet met Merrifield-chip verschijnt in de VS

Geschreven door
Geplaatst op9 juli 2014, 13:14 CategorieAndroid

Nadat ze begin juni tijdens Computex 2014 aangekondigd werden en eerder deze maand bij de FCC verschenen zijn Dell’s nieuwste Android tablets nu te koop bij de eerste winkels. In de VS is Dell begonnen met de verkoop van de Venue 7, welke op korte termijn gezelschap zal krijgen van de Venue 8 FHD.

Vorig jaar introduceerde Dell al twee betaalbare Android tablets maar deze modellen werden vooral gericht op opkomende markten. De opvolgers moeten wereldwijd beschikbaar komen, te beginnen met de VS. Daar is sinds deze week de Dell Venue 7 te koop. Deze tablet is uitgerust met een 7-inch display, een 1.280 bij 800 pixels resolutie en een Intel Atom Merrifield Z3460-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz. Ook is de tablet voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer.

dell venue

In de VS wordt de Venue 7 verkocht voor 160 dollar, wat waarschijnlijk betekent dat de tablet in Nederland zo’n 160 tot 170 gaat kosten. Op korte termijn moet ook het 8-inch model uit de serie verschijnen. Deze tablet gaat onder de naam Venue 8 FHD en beschikt over een 8-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van een Intel Merrifield Z3480-processor met een kloksnelheid van 2.1GHz. De overige specificaties komen overeen met het 7-inch model. Beide tablets draaien op Android 4.4 KitKat, de op het moment van schrijven meest recente versie van Android.

Wanneer de nieuwe Venue-tablets naar Nederland komen is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.