Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Desktopomgeving Windows 9 krijgt compleet nieuw uiterlijk’

Geschreven door
Geplaatst op15 juli 2014, 9:49 CategorieBesturingssystemen

Dat Windows op de schop gaat met de komst van Windows 9 lijkt zo goed als zeker. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat Microsoft desktopgebruikers tegemoet gaat komen en onder meer het startmenu en de taakbalk een make-over zal geven. Daarbij wordt de interface een stuk moderner en ‘platter’.

Nieuw uiterlijk Windows 9

Volgens bronnen van het doorgaans goed ingelichte Neowin krijgt Windows met de introductie van Windows 9, welke momenteel onder de codenaam Treshold, een nieuwe look. Deze look is met name zichtbaar in de desktopomgeving en heel anders dan we van Windows 8 of Windows 7 gewend zijn.

Startmenu

Als eerste zou Microsoft het startmenu aanpakken, waarvan we gisteren al het eerste screenshot voorbij zagen komen. Hierin komen de bekende snelkoppelingen naar programma’s en instellingen te staan, maar daarnaast is er ruimte voor de live-tiles die we momenteel in de touch-interface vinden.

Taakbalk

Ook de taakbalk gaat op de schop. Onderin het scherm komen kleine icons van apps/programma’s te staan, zowel uit de touch-interface als de desktopomgeving. Ook moet hierin dynamische informatie verschijnen maar hoe dit geïmplementeerd wordt is vooralsnog onduidelijk.

Adaptief

Neowin bevestigt dat Microsoft Windows 9 adaptief wil maken. Dit houdt in dat de software op een desktop of laptop automatisch in de desktopomgeving zal opstarten. Op een apparaat met een touchscreen, bijvoorbeeld een tablet, zou alleen de touch-omgeving beschikbaar zijn.

Platter uiterlijk

Daarbij zou Microsoft het algemene uiterlijk van Windows 9 een stuk strakker en ‘platter’ willen maken. Hier zijn helaas nog geen screenshots van en daarbij bevindt Windows 9 zich nog in een zeer vroege testfase waardoor er nog een hoop kan veranderen.

Lancering in april 2015

De verwachting is dat Microsoft Windows 9 na de zomer aan het publiek toont. De uiteindelijke versie wordt pas in april 2015 op de markt verwacht. Voor dit tijd komt Microsoft waarschijnlijk nog wel met de Windows 8.2-update die onder meer het nieuwe startmenu introduceert.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.