Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #54

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2014, 13:23 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder andere een studie-app met lessen over programmeren.

Jeugdjournaal

Een Android tablet is ideaal voor het bekijken van videomateriaal, bijvoorbeeld het laatste journaal. Ook voor de kleinsten onder ons is er nu een app waarmee het journaal bekeken kan worden. De NOS heeft vorige week namelijk de officiële Jeugdjournaal-app voor Android uitgebracht. De interface kent veel overeenkomsten met de NOS-app maar de inhoud is compleet afgestemd op kinderen. De navigatie in de app is eenvoudig en door het gebruik van grote foto’s ook aantrekkelijk. De app biedt toegang tot video’s, nieuwsberichten, uitzendingen van het jeugdjournaal en stellingen.

Jeugdjournaal-Android-app

De Jeugdjournaal-app is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • Jeugdjournaal

YouTube Studio

Heb jij je eigen YouTube-kanaal of beheer je een kanaal? Dan is deze app interessant voor je. Google heeft namelijk de YouTube Studio-app uitgebracht waarmee je jouw kanaal kunt managen en statistieken kunt bekijken. Naast dat je de instellingen van individuele video’s kunt aanpassen kun je reacties modereren, op reacties reageren, gepersonaliseerde notificaties instellen en al je statistieken uitvoerig bekijken. Helaas biedt de app voor zover wij kunnen zien geen ondersteuning voor de landscape (horizontale) modus.

YouTube-studio

YouTube Studio kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store.

  • YouTube Studio

Udacity

Het bouwen van een website of applicatie vergt nogal wat kennis over programmeren en er zijn maar weinig goede en ook eenvoudig te begrijpen studieboeken waarmee je snel verschillende programmeertalen onder de knie krijgt. Udacity is een nieuwe app waarmee je toegang krijgt tot een groot aanbod aan lessen waarin onderwerpen als HTML, CSS, Javascript en Python behandeld worden. Je kunt kiezen voor lessen waarin de basisprincipes van programmeren behandeld worden of juist meteen instappen in de meest geavanceerde lessen. De lessen worden gegeven door experts uit de industrie, onder meer van Facebook en Google. De app zelf is gratis maar als je toegang wilt tot meer studiematerialen moet er betaald worden.

Udacity

Udacity is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • Udacity

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.